Omar Marmoush: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Dqfn13 (overleg | bijdragen)
Taal
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 20: Regel 20:


== Jeugdjaren ==
== Jeugdjaren ==
Marmoush begon met voetballen bij de [[Egypte (land)|Egyptische]] [[Premier League (Egypte)|eersteklasser]] [[Wadi Degla SC]]. Hier speelde hij tot hij in 2017 op 18-jarige leeftijd naar de jeugd van de Duitse subtopper [[VfL Wolfsburg]], hier speelde hij 3 jaar om vervolgens door te stromen naar het eerste elftal.
Marmoush begon met voetballen bij de [[Egypte (land)|Egyptische]] [[Premier League (Egypte)|eersteklasser]] [[Wadi Degla SC]]. Hier speelde hij tot hij in 2017 op 18-jarige leeftijd naar de jeugd van de Duitse subtopper [[VfL Wolfsburg]], waar hij na drie jaar doorstroomde naar het eerste elftal.


== Carrière ==
== Carrière ==
Op 26 mei 2020 mocht Marmoush debuteren voor Wolfsburg, dit gebeurde in een wedstrijd tegen [[Bayer 04 Leverkusen|Bayer Leverkusen]]. De wedstrijd eindigde op 1-4 in te voordeel van Wolfsburg.
Op 26 mei 2020 mocht Marmoush debuteren voor Wolfsburg, dit gebeurde in een wedstrijd tegen [[Bayer 04 Leverkusen|Bayer Leverkusen]]. De wedstrijd eindigde op 1-4 in het voordeel van Wolfsburg.


In augustus van dat jaar maakte hij ook zijn [[UEFA Europa League|Europa League]]-debuut tegen [[FK Sjachtar Donetsk|Sjachtar Donetsk]]. Dit was in de terugwedstrijd van de achtste finales die met 3-0 verloren werd, Marmoush viel na een uur in en kwam [[Daniel Ginczek]] vervangen. Door het verlies was Wolfsburg uitgeschakeld.
In augustus van dat jaar maakte hij ook zijn [[UEFA Europa League|Europa League]]-debuut tegen [[FK Sjachtar Donetsk|Sjachtar Donetsk]]. Dit was in de terugwedstrijd van de achtste finales die met 3-0 verloren werd. Marmoush viel na een uur in en kwam [[Daniel Ginczek]] vervangen. Door het verlies was Wolfsburg uitgeschakeld.


== Interlandcarrière ==
== Interlandcarrière ==

Versie van 29 mrt 2021 12:32

Omar Marmoush
Omar Marmoush
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 7 februari 1999
Geboorteplaats Vlag van Egypte Cairo
Lengte 177 cm
Been rechts
Clubinformatie
Huidige club Vlag van Duitsland FC St. Pauli (gehuurd)
Rugnummer 22
Contract tot 30 juni 2021
Jeugd
-2017
2017-2020
Vlag van Egypte Wadi Degla
Vlag van Duitsland VfL Wolfsburg
Senioren
Seizoen Club W (G)
2020-heden
2021
Vlag van Duitsland VfL Wolfsburg
Vlag van Duitsland FC St. Pauli
10(0)
13(5)
Interlands
2019-heden Vlag van Egypte Egypte U23 4(0)
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Omar Marmoush (Caïro, 7 februari 1999) is een Egyptisch voetballer die als aanvaller speelt. In 2021 werd Marmoush door zijn club VfL Wolfsburg verhuurd aan FC St. Pauli uit de 2. Bundesliga.

Jeugdjaren

Marmoush begon met voetballen bij de Egyptische eersteklasser Wadi Degla SC. Hier speelde hij tot hij in 2017 op 18-jarige leeftijd naar de jeugd van de Duitse subtopper VfL Wolfsburg, waar hij na drie jaar doorstroomde naar het eerste elftal.

Carrière

Op 26 mei 2020 mocht Marmoush debuteren voor Wolfsburg, dit gebeurde in een wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd eindigde op 1-4 in het voordeel van Wolfsburg.

In augustus van dat jaar maakte hij ook zijn Europa League-debuut tegen Sjachtar Donetsk. Dit was in de terugwedstrijd van de achtste finales die met 3-0 verloren werd. Marmoush viel na een uur in en kwam Daniel Ginczek vervangen. Door het verlies was Wolfsburg uitgeschakeld.

Interlandcarrière

In maart 2019 werd Marmoush door U23 coach Shawky Gharib voor het eerst opgeroepen. Hij maakte zijn debuut voor de U23 tegen de Verenigde Staten. Egypte won de wedstrijd met 0-2.