Heinrich Ehrler: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
301 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Label: bewerking met nieuwe wikitekstmodus
Ehrler stond bij zijn collega's bekend als een fanatieke [[nazi]] en iemand die erg nationalistisch was. Naarmate het einde van de oorlog naderde zei Ehrler vaak dat hij voor zijn vaderland wilde sterven en een nederlaag niet zou kunnen verkroppen. Dit was dan ook de reden dat Ehrler na 1944 in z'n vliegtuig nooit een [[parachute]] meenam.
 
In april [[1945]], amper een maand voor het einde van de oorlog, viel Ehrler in zijn eentje een eskader [[B-17]] bommenwerpers aan. Hij schoot twee bommenwerpers neer waarna zijn munitie op was. Ehrler aarzelde geen moment en pleegde [[zelfmoord]] door zichzelf te pletter te vliegen op de derde en laatste bommenwerper. Zijn laatste woorden waren: ''Theo, Heinrich hier! Habe zwei Bomber abgeschossen; Munition ist alle. Ich ramme jetzt. Auf Wiedersehen, sehen uns in Walhalla!'' (Theo, Heinrich hier! Ik heb twee bommenwerpers afgeschoten; mijn munitie is op. Ik ram nu. Tot ziens, we zien elkaar in het [[Walhalla]]!).
 
In totaal heeft Ehrler 209 vliegtuigen neergehaald en hij staat hiermee op plaats tien in de lijst van meest succesvolle piloten van de Luftwaffe in de Tweede Wereldoorlog.
5.664

bewerkingen

Navigatiemenu