Sinalco: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
37 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
Een merk wordt niet opgericht, maar gesticht of bedacht; jaartallen hoeven niet altijd gelinkt; Bilz was geen officiële wetenschapper; Hartmann evenwaardige medewerker
(Een merk wordt niet opgericht, maar gesticht of bedacht; jaartallen hoeven niet altijd gelinkt; Bilz was geen officiële wetenschapper; Hartmann evenwaardige medewerker)
 
[[File:Spittelmarkt, Berlin, 1909.jpg|300px|thumb|Reclame voor Sinalco op een foto uit Berlijn, 1909]]
'''Sinalco''' is een [[frisdrank]]merk dat in meer dan 40 landen wordt verkocht. Het merk werd opgericht in [[1902]] bedacht door de [[Duitsland|Duitse]] wetenschapper[[natuurgeneeswijze|natuurgeneeskundige]] Friedrich Eduard Bilz met de in frisdrank gespecialiseerde zakenman Franz Hartmann. Sinalco is het oudste [[Europa (continent)|Europese]] merk dat nog altijd wordt verkocht.
 
De naam Sinalco staat voor ''sine alcohole'', wat [[Latijn]] is voor "zonder alcohol". Deze naam werd gekozen na een prijsvraag. Als een van de eerste frisdrankmerken werd het al gauw (vanaf [[1907]]) geëxporteerd naar onder andere [[Zuid-Amerika]] en het [[Midden-Oosten]]. Het logo met de rode cirkel werd geregistreerd in [[1937]]. Een fles met een zeer herkenbare vorm werd geïntroduceerd in de [[1950-1959|jaren 50]] en aan het eind van de eeuw aangepast aan de moderne tijd.<ref>[http://www.sinalco.com/ Website van Sinalco<!-- Automatisch gegenereerde titel: verbeter de omschrijving als dat mogelijk is -->]</ref> Vanaf [[2002]] wordt de herkenbare flesvorm ook gebruikt voor [[petfles]]sen.
 
==Producten==
Hieronder een lijst met enkeleEnkele producten van Sinalco:
 
*Sinalco [[Cola]]
33.469

bewerkingen

Navigatiemenu