Cluj-Napoca: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
434 bytes toegevoegd ,  2 maanden geleden
 
==Bezienswaardigheden==
Bezienswaardig zijn diverse musea, de Rooms Katholieke [[Sint-Michielskerk (Cluj-Napoca)|Sint-Michiels]] kathedraal ([[15de eeuw]]), de Hongaars Gereformeerde Kerk (15e eeuw), resten van de stadsomwalling, de botanische tuinen en het [[Paleis Bánffy]] in [[Barokke architectuur|barokstijl]]. Ook de omgeving van de stad is zeer de moeite waard. De Hongaars Gereformeerde kerk is de hoofdzetel van het [[District Transsylvanië (Hongaarse Gereformeerde Kerk)]].
Verder staat in het centrum het geboortehuis van koning Mátyás Hunyadi van Hongarije en zijn er rond het hoofdplein diverse stadspaleizen te zien, onder andere het [[Paleis Bánffy]] in [[Barokke architectuur|barokstijl]]. Ook zijn er nog delen van de stadsomwalling en enkele wachttorens zichtbaar.
Iets buiten het eigenlijke centrum staat het Roemeens Staatstheater en de Roemeens Orthodoxe Kathedraal uit 1924. Nog iets verder uit het centrum zijn de resten van de burcht van Kolozsvár te zien, de botanische tuinen en een groot openluchtmuseum. Ook de omgeving van de stad is zeer de moeite waard.
 
== Infrastructuur ==
7.442

bewerkingen

Navigatiemenu