Cluj-Napoca: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
267 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
[[File:Tram map of Cluj-Napoca.png|thumb|Tramlijn in Cluj-Napoca]]
De stad is doende de infrastructuur op te knappen. Omdat de stad "ingeklemd" ligt tussen heuvels, moet het vele (lokale) verkeer dwars door het centrum heen. Er zijn ook routes speciaal voor het vrachtverkeer aangewezen, maar door de toenemende welvaart neemt ook het autobezit toe. Sinds begin [[2007]] is men in de stad begonnen met het aanleggen van rotondes op belangrijke kruispunten. Hierdoor stroomt het verkeer sneller door en vermindert de kans op ongelukken aanzienlijk.
 
Binnen de stad wordt het openbaar vervoer uitgevoerd met een tramlijn die van het noordoosten via het centrale spoorwegstation naar het zuidwesten loopt. De tramlijn werd in 1987 gebouwd. Eerder was er ook al sprake van een tramnetwerk in de stad van 1893 tot 1902. Het overige openbaar vervoer bestaat uit buslijnen. De huidige burgemeester heeft een onderzoek gestart naar de bouw van een toekomstig metronet.
 
Sinds mei 2007 is men gestart met het aanleggen van een [[ringweg]] aan de oostelijke kant van Cluj. Middels een groot viaduct kan men bij Feleac zonder oponthoud richting Apahida rijden. Met een lengte van rond de 35 kilometer moet deze weg het verkeer vanuit het zuiden van het land veilig en zonder oponthoud naar steden als [[Dej]] en [[Maramureș (stad)|Maramureș]] leiden. De ringweg loopt vlak langs het internationale vliegveld van Cluj, [[Cluj-Napoca International Airport]].
 
Aan de andere kantwestkant van de stad zalloopt de veelgenoemde snelweg "[[Autostrada Transilvania]]" lopen. Deze snelweg zal uiteindelijk van [[Boekarest]] naar [[Oradea]] lopen. enOp uiteindelijkdit verbondenmoment zijn delen geopend, wordennabij de grens met [[Hongarije]]., Het eersteeen gedeeltedeel van de [[Autostrada Transilvania|A3]] dat geopend werd istussen Cluj-Napoca-West ([[Gilău]]) - [[Turda]] - [[Câmpia Turzii]], dat een lengte heeft van 50 km. Eersten zouer datzijn geopend moetendelen wordenklaar in 2006, maar vanwege grote vertragingen liep het project ver achter op schema en is de eerste 43 kmrichting van Gilău[[Targu naar Turda op 1 december 2009 opgeleverdMures]].
 
== Politiek ==
7.486

bewerkingen

Navigatiemenu