Verdwijning van Madeleine McCann: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
24 bytes verwijderd ,  4 maanden geleden
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website Advanced mobile edit
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website Advanced mobile edit
== Onderzoek ==
=== Ouders verdacht ===
Op 7 september 2007 maakte de Portugese politie bekend dat de ouders van Madeleine formeel als verdachten werden aangemerkt. Ze zijn overigens niet in staat van beschuldiging gesteld. De politie baseert de verdenking van de ouders op verschillende verdachte zaken. Zo hebben de ouders en hun vrienden tegenstrijdige verklaringen afgelegd over de bewuste avond. Daarnaast heeft onderzoek met speurhonden verschillende resultaten naar voren gebracht. Een hond getraind op lijkgeur heeft in de slaapkamer van de ouders en in de woonkamer lijkgeur gevonden. Daarnaast heeft een hond die bloedgeur kan ruiken op dezelfde plek in de woonkamer vastgesteld dat daar bloedsporen zijn. In de appartementen van de vrienden was niksniets gevonden.<br />Daarna hebben dezelfde honden onderzoek gedaan naar lijkgeur en bloedgeur op de kleding en spullen van de familie McCann. Er is toen lijkgeur geconstateerd op de kleding van Kate McCann en op de lievelingsknuffel van Madeleine, die in haar bed lag. Ook zijn in de huurauto die de familie 25 dagen ná de verdwijning van Madeleine huurde DNA-sporen gevonden. Daarnaast moest de politie constateren dat het raam en het rolluik niet van buitenaf opengemaakt kon worden. De enige vingerafdruk die ze vonden op het raam was die van Kate McCann waardoor de ontvoeringstheorie ongeloofwaardig werd.
Daarna hebben dezelfde honden onderzoek gedaan naar lijkgeur en bloedgeur op de kleding en spullen van de familie McCann. Er is toen lijkgeur geconstateerd op de kleding van Kate McCann en op de lievelingsknuffel van Madeleine, die in haar bed lag. Ook zijn in de huurauto die de familie 25 dagen ná de verdwijning van Madeleine huurde DNA-sporen gevonden.<br />
Daarnaast moest de politie constateren dat het raam en het rolluik onmogelijk van buitenaf open te maken waren. De enige vingerafdruk die ze vonden op het raam was die van Kate McCann waardoor de ontvoeringstheorie ongeloofwaardig werd.
 
=== Portugees onderzoek ===
33.957

bewerkingen

Navigatiemenu