I Will Follow: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
9 bytes toegevoegd ,  5 maanden geleden
In 1981 werd in [[Australië (land)|Australië]] en [[Nieuw-Zeeland]] dezelfde singleversie als de Ierse en Engelse uitgebracht. Ook werd in datzelfde jaar een ''I Will Follow'' single uitgebracht in de [[Verenigde Staten]] en [[Canada]] met een andere tweede nummer dan die op de eerste singleversie. ''I Will Follow'' was de eerste single van U2 in Australië, Nieuw-Zeeland en [[Noord-Amerika]].
 
De singleversie van ''I Will Follow'' die in Nederland en Duitsland in juli 1982 werd uitgebracht, bevat een [[live-uitvoering|liveversie]] van het hoofdnummer, uitgevoerd in het Nederlandse televisieprogramma ''[[Countdown in Concert]]'' op 14 mei 1982 in 'T Heem, [[Hattem]]. Uiteindelijk behaalde deze singleversie de 12e plaats in de [[Nederlandse Top 40|Top 40]] en de 22e plaats in de [[Nationale Hitparade]], en werd daarmee de eerste hit van U2 in Nederland.
 
Op het livealbum ''[[Under a Blood Red Sky]]'' uit 1983 is ''I Will Follow'' terug te vinden als derde nummer. Deze liveversie verscheen in Amerika op single. Het nummer werd opgenomen op 20 augustus 1983 in [[Bondsrepubliek Duitsland (1949-1990)|West-Duitsland]].
6.334

bewerkingen

Navigatiemenu