Help:Helpdesk: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Regel 178: Regel 178:
:: Mooi moment om dit sjabloon zo te maken dat het de info uit Wikidata haalt. [[Gebruiker:Ecritures|Ecritures]] ([[Overleg gebruiker:Ecritures|overleg]]) 11 aug 2021 15:55 (CEST)
:: Mooi moment om dit sjabloon zo te maken dat het de info uit Wikidata haalt. [[Gebruiker:Ecritures|Ecritures]] ([[Overleg gebruiker:Ecritures|overleg]]) 11 aug 2021 15:55 (CEST)
:::Mijns inziens is het overbodig om een apart sjabloon te hebben enkel om te linken naar [[Lijst van Franstalige schrijvers]]; dat kan ook gewoon onder zie ook. Verder zijn dat soort lijsten er ook voor andere nationaliteiten en die hebben geen eigen sjabloon. [[Gebruiker:Mikalagrand|Mikalagrand]] ([[Overleg gebruiker:Mikalagrand|overleg]]) 11 aug 2021 19:19 (CEST)
:::Mijns inziens is het overbodig om een apart sjabloon te hebben enkel om te linken naar [[Lijst van Franstalige schrijvers]]; dat kan ook gewoon onder zie ook. Verder zijn dat soort lijsten er ook voor andere nationaliteiten en die hebben geen eigen sjabloon. [[Gebruiker:Mikalagrand|Mikalagrand]] ([[Overleg gebruiker:Mikalagrand|overleg]]) 11 aug 2021 19:19 (CEST)
::::Hallo! Ik heb het sjabloon aangemaakt toen ik erg actief was met de Franstalige schrijvers, om het vorm te kunnen geven op een manier dat alle relevante informatie erin terugkwam. De opmaak is enigszins anders dan de infobox schrijvers. Ik had toen nog niet het "lef" om een veelgebruikt sjabloon onder handen te nemen en heb ervoor gekozen gewoon een heel nieuw sjabloon aan te maken.
::::Ik zou er geen probleem mee hebben als het sjabloon weer wordt verwijderd, maar dan moeten alle parameters ervan wel worden geïntegreerd in het sjabloon:schrijvers. En als er een botrun uit wordt gevoerd om ze te vervangen, dan kan de link naar de lijst franstalige schrijvers ook gewoon op een andere manier terugkomen, allicht in een nieuw aan te maken parameter die ook de mogelijkheid biedt te linken naar andere taallijsten van schrijvers op artikelen van auteurs uit die respectievelijke taalgebieden.
::::Ik zou er ook voor willen pleiten in de nieuwe, allesomvattende infobox:schrijvers de mogelijkheid op te nemen een eventuele nobelprijs te vermelden, en vervolgens bij alle schrijvers die ooit de nobelprijs voor literatuur gewonnen hebben de infobox:schrijver te plaatsen. De infobox voor nobelprijswinnaar kan zo van de artikelen van schrijvers worden verwijderd. Ik vind het feit dat ze schrijver zijn/waren namelijk encyclopedisch veel relevanter dan het feit dat ze ooit een nobelprijs hebben gewonnen. De ene schrijver heeft m.i. meer te maken met de andere schrijver, dan met iemand die een nobelprijs voor natuurkunde of voor economie heeft gewonnen. Bovendien lijkt me de verzameling nobelprijswinnaars vrij selectief en overgewaardeerd (erg veel grote schrijvers uit de 20e hebben deze prijs nooit mogen ontvangen, belangrijkere schrijvers dan een aantal hen die de prijs wel hebben gewonnen). En in het geval van Jean-Paul Sartre is het al helemaal problematisch: deze heeft de nobelprijs namelijk gewijgerd, maar hij staat wel nog steeds in de erelijst van het toekennende comité. Wat mij betreft hoort bij hem de nobelprijs helemaal niet eens thuis in de infobox.
::::Dat allemaal gezegd zijnde, het was tot nu toe nog niet eens bij me opgekomen het sjabloon:inbox franstalig schrijver weer weg te halen omdat het ook niet in de weg staat. Romaine was heel actief in de sjabloonnaamruimte toen ik het sjabloon aanmaakte en heeft me er nooit wat over gezegd. Bovendien gaat het bij politici nog veel verder, hoewel ik nu ook wel begrijp dat bij politici de nationale context meer invloed heeft op de samenvatting zoals die in de infobox weer wordt gegeven dan dat bij schrijvers het geval is. - {{Gebruiker:Netraam/handtekening}} 14 aug 2021 15:51 (CEST)


== Gebruiker:Kapel van de weerstand ==
== Gebruiker:Kapel van de weerstand ==

Versie van 14 aug 2021 15:51

Zie H:H
Zie H:HD

Helpdesk

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt ...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Sjabloon:Infobox motorfiets-ontwerper

Zou iemand het Sjabloon:Infobox motorfiets-ontwerper kunnen aanmaken? Ik vrees dat ik daar niet handig in ben. Een goed voorbeeld dat makkelijk om te bouwen zou moeten zijn is het Sjabloon:Infobox auto-ontwerper. Alvast dank, Piero (overleg) 1 aug 2021 20:15 (CEST)[reageer]

Beste @Piero:. Ik denk dat je een heel eind komt door de broncode van dat andere sjabloon te kopiëren en overal waar "auto" staat "motorfiets" neer te zetten. Dus voor alle onderdelen van het sjabloon en ook de categorieën bijvoorbeeld. Dit kan natuurlijk altijd eerst worden uitgeprobeerd in een kladblok. Let er bijvoorbeeld ook op om het gebruikte sjabloon op de sjabloonpagina van Sjabloon:Infobox auto-ontwerper aan te passen en hier "motorfiets-ontwerper" aan toe te voegen. Dan doel ik op dit sjabloon: Sjabloon:Navigatie infoboxen personen. Bij overige vragen kun je altijd hier terecht. Of ik een antwoord op die vragen heb is vraag twee, maar iemand anders vast wel. :) Ennomien (overleg) 3 aug 2021 10:25 (CEST)[reageer]
Dank, ik durfde er niet aan te beginnen, maar ik kan het inderdaad op mijn kladblok uitproberen. Piero (overleg) 3 aug 2021 17:51 (CEST)[reageer]
Hey Piero, als het je niet lukt wil ik er komend weekend wel even naar kijken. Hou me op de hoogte. Groetjes ..LesRoutine..(overleg) 3 aug 2021 18:31 (CEST)[reageer]
Dat wordt erg op prijs gesteld, alvast dank, Piero (overleg) 7 aug 2021 11:40 (CEST)[reageer]
Ik zal ervoor kijken, komt in orde. ..LesRoutine..(overleg) 8 aug 2021 17:49 (CEST)[reageer]
Laat maar, ineens het licht gezien, volgens mij is het mij gelukt.Piero (overleg) 8 aug 2021 21:08 (CEST)[reageer]
Ik ging er nu net aan beginnen en zie dat er al een mooi sjabloon staat. Top! ..LesRoutine..(overleg) 9 aug 2021 09:25 (CEST)[reageer]
Kijk er toch maar eens naar, ik krijg het kopje "motorfietsmerk" niet werkend. Misschien een link naar Lijst van motorfietsmerken? Piero (overleg) 11 aug 2021 21:37 (CEST)[reageer]
Ik denk dat het komt omdat er in 1 van de 2 een hoofdletter stond. Kan je nu eens proberen of het werkt? ..LesRoutine..(overleg) 11 aug 2021 22:21 (CEST)[reageer]

Probleem met sjabloon

Beste,

Ik zit wat vast met een sjabloon. Het gaat om de pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Derde_klasse_amateurs_2019-20_(voetbal_België).

Onderaan is er een sjabloon waarin er een doorverwijzing is naar vorige en volgende seizoenen van de betrokken reeksen. Oorspronkelijk heetten die reeksen 1e/2e/3e klasse amateurs; nadien (in het seizoen 2021/21) is dit gewijzigd in Eerste nationale en 2e/3e Afdeling.

Ik had al hulp ingeroepen van iemand, die de sjablonen wat heeft aangepast (ik vermoed de namen gewijzigd naar Afdeling ipv Klasse amateurs). Nu zitten we met het gegeven dat de pagina niet meer doorverwijst naar seizoenen uit het verleden (aangezien die pagina's een andere naam hebben: Klasse ipv Afdeling).

Is er een manier om dit op te lossen? Of moeten hier twee aparte sjablonen gebruikt worden als gevolg van het verschil in namen?

Bij de pagina van Eerste nationale (https://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_nationale_2020-21_(voetbal_België) lijkt dit probleem zich niet voor te doen. Dit doet me dus vermoeden dat er een (simpele) oplossing mogelijk moet zijn?

Alvast bedankt voor de hulp! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Sander55 (overleg · bijdragen) 5 aug 2021 20:19‎. PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Zo te zien was @Tvx1: hier vooral mee bezig. Weet jij toevallig hoe dit zit? Dajasj (overleg) 5 aug 2021 22:12 (CEST)[reageer]
Ik ben niet heel bekend met alle mogelijkheden, maar als ik het goed begrijp is de naamgeving van pagina's veranderd en daarom werken de dynamische volgende/vorige links niet meer goed. Zou er geen mogelijkheid in WikiMediataal zijn om te checken of de pagina met nieuwe naamgeving bestaat, en als die bestaat te linken naar die pagina, en anders naar de pagina met oude naamgeving? Ennomien (overleg) 5 aug 2021 22:40 (CEST)[reageer]
Het probleem zit hem in deze sjabloon subpagina: {{Navigatie voetbalseizoenen België Derde afdeling opvolging/inhoud}}. Hier staat "hard" in dat het om "afdeling" en niet om "klasse" gaat. Voor het volgend seizoen is "afdeling" correct, echter niet voor het vorig seizoen. Degene die dit mechanisme heeft bedacht, dacht slim te zijn door zoveel mogelijk voor te definieren zodat men bij |vorig= en |volgende= alleen nog maar de jaren hoefde te definieren. Dit leek slim, maar werkt alleen zolang de namen van de seizoenen, op de jaartallen na, gelijk zijn. Wanneer de naam veranderd, zoals nu van klasse naar afdeling, is het echter alles behalve slim. Uiteraard is dit op te lossen, maar dan moet wel e.e.a. op de schop. --5 aug 2021 22:48 (CEST)
@Sander55: Bij de Eerste nationale gaat het goed omdat er van 2 verschillende navigatie sjablonen gebruik wordt gemaakt, voor 2019-20 en eerder {{Navigatie voetbalseizoenen België Eerste klasse amateurs opvolging}} en voor 2020-21 en verder {{Navigatie voetbalseizoenen België Eerste nationale opvolging}}. Het eerste sjabloon verwijst zowel voor vorig als volgende naar klasse, het tweede sjabloon verwijst voor vorig naar klasse en voor volgend naar nationale. Het eerste sjabloon gaat eigenlijk fout voor 2019-20 omdat deze voor volgende naar klasse ipv nationale verwijst. Dit heeft men opgelost door de pagina voor 20-21 met klasse in de naam te laten doorverwijzen naar de pagina met nationale in de naam. Het tweede sjabloon werkt alleen goed voor 2020-21. Voor 2021-22 en alle volgende seizoenen werkt het eigenlijk niet goed omdat vorige naar klasse ipv nationale verwijst. Dit wordt weer opgelost door dezelfde redirect. Voor alle seizoenen na 2021-22 zullen voor de vorige verwijzing ook redirect gecreeerd moeten gaan worden of men moet nog een derde sjabloon gaan introduceren dat zowel voor vorige als volgende naar nationale verwijst.
Al met al, veel gekunstel bij een ondoordacht idee. --Sb008 (overleg) 6 aug 2021 13:52 (CEST)[reageer]
En wat lijkt volgens jullie dan de beste oplossing in dit geval? Met meerdere sjablonen werken? Sander55 (overleg) 6 aug 2021 20:27 (CEST)[reageer]
Ik vergelijk dit maar even met een fietsenband. Wanneer een band, die al 20x geplakt is, opnieuw lek raakt, doe je er meestal beter aan om een nieuwe band te kopen dan om hem weer opnieuw te plakken. Ik zie een niet doordacht ontwerp waar bij elk "probleem" plakwerk wordt verricht en aldus een gedrocht is gecreeerd. Dus mijn advies, vergeet die sjablonen, denk na over een goed ontwerp en bouw nieuwe sjablonen. --Sb008 (overleg) 6 aug 2021 22:28 (CEST)[reageer]
Ik meng me toch nog even in dit gesprek. Het idee dat ik eerder opperde heb ik even uitgewerkt hier. Is zoiets niet bruikbaar, in plaats van drie verschillende sjablonen die net ietsje anders zijn? Dit kan uiteraard ook gebruikt worden in de nieuwe sjablonen waar Sb008 het over heeft, maar dan wel sjablonen in het enkelvoud. {{Gebruiker:Ennomien/Kladblok|jaar=2019-20|niveau=Derde}} geeft nu Derde klasse amateurs 2019-20 (voetbal België), {{Gebruiker:Ennomien/Kladblok|jaar=2021-22|niveau=Tweede}} geeft Tweede afdeling 2021-22 (voetbal België) (even handmatig gedaan, omdat mijn kladblok niet permanent deze inhoud heeft). Mvg, Ennomien (overleg) 7 aug 2021 11:01 (CEST)[reageer]
Op zich kunnen we er wel vanuit gaan dat die namen niet elk jaar veranderen. Sinds de jaren 1920 heetten de reeksen 1/2/3/4 Klasse. Pas in 2016 werd beslist de namen te wijzigen in Klasse amateurs, waarna het dan Afdeling ging heten. Ik verwacht ook niet dat die namen op korte termijn nog zullen gewijzigd worden. Dus het probleem met de vermelde vorige reeksen kan eventueel nu nog met knip en plak werk opgelost worden. Vanaf de reeksen die Afdeling heetten (dus vanaf 2020/21) is het misschien aangewezen een sjablonen te maken zoals door Ennomien voorgesteld. Ik heb zelf wel geen kaas gegeten van het maken van sjablonen. Ik wil dit gerust wel proberen, maar dan heb ik hierin ondersteuning nodig. Tenzij iemand zich bereid ziet om een sjabloon te maken? Sander55 (overleg) 7 aug 2021 21:48 (CEST)[reageer]
Ik ga er zo even mee bezig. Ik ben niet precies op de hoogte van wat er moet gebeuren, maar kan hem natuurlijk altijd later aanpassen. Ennomien (overleg) 8 aug 2021 12:56 (CEST)[reageer]
Ik heb nu dit aangemaakt: link. Het is een vervanging voor /inhoud-sjablonen die hier te vinden zijn: Categorie:Wikipedia:Sjablonen voetbalseizoenen België. Ik heb het probleem niet helemaal duidelijk meer, maar laat het me weten als er door hieraan dingen toe te voegen nog meer sjablonen kunnen worden bespaard. Mvg, Ennomien (overleg) 8 aug 2021 13:41 (CEST)[reageer]

pagina Jos Callaerts

Beste,

mijn neef was een Belgische kunstschilder. ik vind verschillende van zijn werken op internet. Doch ik merk dat er niets te vinden is over hemzelf. Ik heb een pagina opgesteld hierover en publiceer deze, doch zie dat hij niet zichtbaar wordt op internet. Hoe komt dit?

Ik wou hem tevens toevoegen aan de lijst der Belgische kunstschilders, doch zie dat de naam na 2 dagen werd verwijderd.

alvast bedankt, mvg dirk Dirk Callaerts (overleg) 6 aug 2021 16:10 (CEST)[reageer]

Om de pagina in de encyclopedie te plaatsen kan je het beste de broncode van Gebruiker:Dirk Callaerts/Kladblok onder Jos Callaerts plaatsen.
De naam is verwijderd van de lijst omdat deze geen artikel had.
Ik raad af om de pagina in deze vorm te plaatsen. Deze zal vermoedelijk snel ter verwijdering genomineerd worden omdat de tekst niet neutraal is.
Het wordt zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als het onderwerp echt encyclopedisch relevant is, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven. — Zanaq (?) 6 aug 2021 16:28 (CEST)
Volg je redenering niet. Dit gaat over het leven van een overleden persoon, het zijn feiten, facts (tevens ook terug te te vinden in naslagwerk over zijn leven), dit zonder enige subjectieve beoordeling, toevoeging of oncorrecte gegevens.
"Om de pagina in de encyclopedie te plaatsen kan je het beste de broncode van Gebruiker:Dirk Callaerts/Kladblok onder Jos Callaerts plaatsen.": Hartelijk dank voor info, doch hoe doe je dit? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dirk Callaerts (overleg · bijdragen) 8 aug 2021 14:43‎. PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Beste Dirk, gelieve geen reacties te plaatsen tussen de tekst van andere gebruikers. Dan wordt het heel lastig om een gesprek te volgen of terug te lezen. Ik heb het even ertussenuit gehaald en eronder neer gezet. Je kunt de tekst van je kladblok op de pagina zetten, door de brontekst van je kladblok te kopiëren en die te plakken op Jos Callaerts. De brontekst vind je door op "Brontekst bewerken" te drukken. Mvg, Ennomien (overleg) 8 aug 2021 15:18 (CEST)[reageer]

Plaatje verstoort inspringing

Zie [1]

  • Onderaan staan titels van een boek en twee films
    • namelijk de eerste titel
    • de tweede titel
    • en de derde titel.

Niks mis mee. Daarboven staat een plaatje van een vaas. En het gevolg daarvan is dat de inspringing van de titels wegvalt. Ik heb het plaatje naar rechts verplaatst om het probleem te verhelpen.

Wie dit snapt mag het zeggen. Handige Harrie (overleg) 6 aug 2021 16:24 (CEST)[reageer]

Afbeeldingen links werken nu eenmaal niet met bullets rechts. (Dit is een van de redenen om geen afbeeldingen links te zetten.)
Dit is een bekend probleem met html/css en floating elements.
  • item
  • item
— Zanaq (?) 6 aug 2021 16:54 (CEST)
@Handige Harrie: Het is mij gelukt met gebruik van de tabelcodes. Wikiwerner (overleg) 8 aug 2021 23:30 (CEST)[reageer]
Natuurlijk kan dat, maar tabellen zijn hier niet voor bedoeld. Tabellen zijn voor het weergeven van tabellen, niet voor het forceren van opmaak. — Zanaq (?) 9 aug 2021 05:39 (CEST)

Webpagina over eigen boek

Ik heb in de afgelopen jaren in eigen beheer een paar boeken uitgegeven (te koop in de reguliere boekhandel) en zou het leuk vinden als daar ook een Wikipedia-pagina over was. Die wil ik best zelf aanmaken, maar ik wil eerst zeker weten dat dit niet tegen de regels is. Ik zal kiezen voor een objectieve stijl, geen reclame of aanbeveling. GMTuk (overleg) 7 aug 2021 11:26 (CEST)[reageer]

@GMTuk: schrijven vanuit persoonlijke betrokkenheid is in zoverre tegen de regels dat het sterk wordt afgeraden.
Daarnaast zou ik de vraag willen opwerpen of deze in eigen beheer uitgegeven boeken ook aandacht hebben gekregen in (betrouwbare) onafhankelijke bronnen c.q. recensies. Is dat niet het geval, zullen ze niet encyclopedisch relevant zijn en is het hoogstwaarschijnlijk verspilde moeite om eraan te beginnen. Mvg, Encycloon (overleg) 7 aug 2021 11:36 (CEST)[reageer]

Aantal medailles op Olympische Spelen

Het valt me steeds op dat veel landen, waaronder Nederland, Frankrijk en Duitsland vaak veel meer medailles op Olympische Spelen halen dan België. Op de Olympische Zomerspelen 2020 haalde Nederland bijvoorbeeld 36 medailles in totaal en België haalde er slechts 7. Hoe komt het dat Nederland altijd veel meer medailles heeft dan België? Doen de buurlanden het qua sportprestaties echt veel beter? Renco (overleg) 8 aug 2021 09:06 (CEST)[reageer]

Deze vraag werd drie jaar geleden ook al gesteld, ik weet niet of er hier sportwetenschappers zijn die er nu een definitief antwoord op kunnen geven. Encycloon (overleg) 8 aug 2021 09:53 (CEST)[reageer]
Ik kon geen definitief antwoord vinden. In 2004 was dit ook al een onderwerp in kranten, waarvan dit wel interessante analyse is. Dajasj (overleg) 8 aug 2021 09:58 (CEST)[reageer]
Die analyse klopt als een bus, Nederland werkt inderdaad veel professioneler. Boven Wuustwezel worden alle kinderen van jongs af aan meedogenloos klaargestoomd om op het hoogste niveau te presteren, en dat betaalt zich uit. — Matroos Vos (overleg) 8 aug 2021 10:20 (CEST)[reageer]
Nederland doet het overigens buitensporig goed per hoofd van de bevolking, het is niet dat België het slecht doet, een 29e plaats lijkt reëel voor een klein land: België beleefde de meest succesvolle Spelen sinds die van 1948 in Londen.
Afgezet tegen inwonertal komt Nederland in de buurt van Australië, dat als het meest sportgekke land op aarde geldt. Beide komen trouwens niet in de buurt van San Marino, dat met 34.000 inwoners drie medailles haalt; Nederland zou er op die basis 1500 moeten hebben, wat extreem goede connecties vereist, want er waren er 1080 te verdelen.[1]
Ongezien voorspel ik dat het op twee na kleinste land van Europa die medailles niet in teamsporten gehaald heeft, je ziet niet voor je dat de moeders daar een elftal tophockeyers bij elkaar baren.[2] De schaalgrootte werkt dus voor teamsporten in het nadeel van België.
Verder is Nederland veel rijker dan België, dat helpt bij topsportbudgetten: in 2018 was de stand:
  • 14. Nederland — 56.435 dollar (48.160 euro)
  • 25. België— 48.258 dollar (41.180 euro)
Oudere cijfers zijn relevant, want topsport vergt jarenlange investeringen. Toch ook maar nieuwere cijfers:
  • Nederland 60.460 dollar
  • België 53.970 dollar (België loopt dus in)
Daar moet je de kosten voor basisvoorzieningen zoals eten, onderdak en veiligheid eigenlijk afhalen, zodat we Burundi en Zimbabwe niet bij de medaillewinnaars treffen, maar ook op een minder tragische schaal zal de verhouding tussen de budgetten voor leuke dingen groter zijn dan uit deze cijfers blijkt.
Een laatste punt: het helpt niet dat België uitblinkt in sporten die in Tokio niet op het programma staan: voetballen en wegwielrennen.
Samenvattend: Nederland doet het uitzonderlijk goed, België naar omstandigheden goed[3] →bertux 8 aug 2021 14:48 (CEST)[reageer]
Correctie: er is wel degelijk op de weg gefietst (Belgisch zilver) en ook gevoetbald. Encycloon (overleg) 8 aug 2021 15:28 (CEST)[reageer]
Oeps, niks van meegekregen, waren de Nederlandse media niet geïnteresseerd? Ik in elk geval niet. Dank voor de correctie →bertux 8 aug 2021 15:38 (CEST)[reageer]
Nou, de Nederlandse wegwielrensters maakten als team in ieder geval geen goede beurt (en dat werd ook in België opgemerkt).
De twee monsterscores van de Nederlandse vrouwenvoetbalsters hebben ook best wel aandacht gekregen, terwijl de mannen niet gekwalificeerd waren; België lukte dat in beide voetbalcategorieën niet. Het is trouwens zo dat bij voetbal op de Olympische Zomerspelen voor mannen bepaalde leeftijdseisen gelden, dus je kunt dit niet zonder meer gelijk trekken met de prestaties op EK's en WK's. Encycloon (overleg) 8 aug 2021 16:06 (CEST)[reageer]

.

Als kleine vrouw (mensen die mij IRL hebben gezien weten dat ik dat ben) valt mij steeds vaker op hoe groot de jonge Nederlandse vrouwen zijn. Zou dat het grote aantal medaillewinnaars bij vrouwen kunnen verklaren? Bij veel sporten is het nu eenmaal zo dat mensen met een geschikter lijf meer kans maken.... waarbij ik de invloed van training en inzet niet wil bagatelliseren. Nederlandse vrouwen zijn wellicht vanwege hun lengte (en kracht) betere sporters dan kleinere Spaanse bijvoorbeeld. Wat ook opvalt is dat Nederland bij de teamsporten sterk achterblijft. Daar heeft deze pensionado zeker een punt. Elly (overleg) 8 aug 2021 14:31 (CEST)[reageer]
Klopt, in de meeste sporten is lengte een voordeel en Nederlanders zijn jarenlang de langste mensen op aarde geweest. Misschien nog, in elk geval zit Nederland in de top vijf →bertux 8 aug 2021 14:51 (CEST)[reageer]
... en met de knieën in de nek in het vliegtuig.[4] Elly (overleg) 8 aug 2021 15:20 (CEST)[reageer]

  1. Dit artikel, eveneens van de NOS, meldt er 1081, maar ik heb hun eigen medaillespiegel met een spreadsheet opgeteld. Je verwacht ook dat het aantal een drievoud moet zijn, 1080 is dat.
  2. Het blijkt schieten en worstelen (vrije stijl) te zijn.
  3. Of we daar blij mee moeten zijn? Hoewel ik wel wat interesse in sport heb, vind ik dat iedereen die met uitspattingen de bronnen van de aarde verspilt een nekschot moet krijgen, zowel de officials als de sporters. En ook iedereen die ooit een vliegtuig gebruikt of in zijn eentje in een auto zit. Lekker rustig, goed voor de toekomst. Toekomstige generaties kunnen ons terechte verwijten maken. Maar we hebben ons geamuseerd.
  4. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5195352/lengte-jongeren-groeien-langste-nederlanders inderdaad. En kunnen er door die lange lui minder stoelen in een vliegtuig. En ze eten vast ook meer dan de kleintjes..

Is er een reden waarom Franstalige schrijvers een eigen infobox hebben? Sjabloon:Infobox auteur kan toch gewoon gebruikt worden? Deze vraag werd een paar jaar terug ook gesteld op de overlegpagina, maar een antwoord is nooit gekomen. Ik zie verder ook geen anderstalige versies. Groeten, Mikalagrand (overleg) 11 aug 2021 15:45 (CEST)[reageer]

Om te kunnen linken naar Lijst van Franstalige schrijvers? (Ter info ook even een ping naar de oorspronkelijke sjabloon-aanmaker.) Encycloon (overleg) 11 aug 2021 15:53 (CEST)[reageer]
Mooi moment om dit sjabloon zo te maken dat het de info uit Wikidata haalt. Ecritures (overleg) 11 aug 2021 15:55 (CEST)[reageer]
Mijns inziens is het overbodig om een apart sjabloon te hebben enkel om te linken naar Lijst van Franstalige schrijvers; dat kan ook gewoon onder zie ook. Verder zijn dat soort lijsten er ook voor andere nationaliteiten en die hebben geen eigen sjabloon. Mikalagrand (overleg) 11 aug 2021 19:19 (CEST)[reageer]
Hallo! Ik heb het sjabloon aangemaakt toen ik erg actief was met de Franstalige schrijvers, om het vorm te kunnen geven op een manier dat alle relevante informatie erin terugkwam. De opmaak is enigszins anders dan de infobox schrijvers. Ik had toen nog niet het "lef" om een veelgebruikt sjabloon onder handen te nemen en heb ervoor gekozen gewoon een heel nieuw sjabloon aan te maken.
Ik zou er geen probleem mee hebben als het sjabloon weer wordt verwijderd, maar dan moeten alle parameters ervan wel worden geïntegreerd in het sjabloon:schrijvers. En als er een botrun uit wordt gevoerd om ze te vervangen, dan kan de link naar de lijst franstalige schrijvers ook gewoon op een andere manier terugkomen, allicht in een nieuw aan te maken parameter die ook de mogelijkheid biedt te linken naar andere taallijsten van schrijvers op artikelen van auteurs uit die respectievelijke taalgebieden.
Ik zou er ook voor willen pleiten in de nieuwe, allesomvattende infobox:schrijvers de mogelijkheid op te nemen een eventuele nobelprijs te vermelden, en vervolgens bij alle schrijvers die ooit de nobelprijs voor literatuur gewonnen hebben de infobox:schrijver te plaatsen. De infobox voor nobelprijswinnaar kan zo van de artikelen van schrijvers worden verwijderd. Ik vind het feit dat ze schrijver zijn/waren namelijk encyclopedisch veel relevanter dan het feit dat ze ooit een nobelprijs hebben gewonnen. De ene schrijver heeft m.i. meer te maken met de andere schrijver, dan met iemand die een nobelprijs voor natuurkunde of voor economie heeft gewonnen. Bovendien lijkt me de verzameling nobelprijswinnaars vrij selectief en overgewaardeerd (erg veel grote schrijvers uit de 20e hebben deze prijs nooit mogen ontvangen, belangrijkere schrijvers dan een aantal hen die de prijs wel hebben gewonnen). En in het geval van Jean-Paul Sartre is het al helemaal problematisch: deze heeft de nobelprijs namelijk gewijgerd, maar hij staat wel nog steeds in de erelijst van het toekennende comité. Wat mij betreft hoort bij hem de nobelprijs helemaal niet eens thuis in de infobox.
Dat allemaal gezegd zijnde, het was tot nu toe nog niet eens bij me opgekomen het sjabloon:inbox franstalig schrijver weer weg te halen omdat het ook niet in de weg staat. Romaine was heel actief in de sjabloonnaamruimte toen ik het sjabloon aanmaakte en heeft me er nooit wat over gezegd. Bovendien gaat het bij politici nog veel verder, hoewel ik nu ook wel begrijp dat bij politici de nationale context meer invloed heeft op de samenvatting zoals die in de infobox weer wordt gegeven dan dat bij schrijvers het geval is. - netraaM14 aug 2021 15:51 (CEST)[reageer]

Gebruiker:Kapel van de weerstand

Ik heb Gebruiker:Kapel van de weerstand hernoemd naar Kapel van de weerstand. Ik weet niet of ik hier de juiste procedure heb gevolgd; willen jullie dat a.u.b. controleren? PAvdK (overleg) 12 aug 2021 10:45 (CEST)[reageer]

De achtergebleven redirect op Gebruiker:Kapel van de weerstand heb ik zojuist nog even verwijderd, verder is de hernoeming correct uitgevoerd. Encycloon (overleg) 12 aug 2021 10:52 (CEST)[reageer]
Dank. Mvrgr. PAvdK (overleg) 12 aug 2021 10:52 (CEST)[reageer]
Een uitleg op de OP van de gebruiker die het artikel heeft aangemaakt lijkt me nog wel verstandig. Akoopal overleg. 12 aug 2021 11:31 (CEST)[reageer]
Een gebruikerspagina gebruiken voor een artikel is toch niet de bedoeling? Moet die nu dan niet weer leeggehaald worden? Mikalagrand (overleg) 12 aug 2021 12:24 (CEST)[reageer]
Dat was al gedaan (verwijderd), maar vervolgens bewerkte de aanmaker deze gebruikerspagina nogmaals. Hopelijk heeft hij ondertussen zijn overlegpagina gelezen. Encycloon (overleg) 12 aug 2021 12:29 (CEST)[reageer]

Leonardus Lessius

Beste,

In de pagina over L. Lessius, heb ik recent een aantal aanvullingen met succes aangebracht. Helaas ging er buiten mijn wil oplaatst iets mis.

Er staat bovenaan iets in de zin van: " Citefout: Onjuist label <ref>; refs zonder naam moeten inhoud hebben".

Ik weet niet hoe ik dit kan op orde brengen. Hulp gevraagd. Ook wou ik een foto toevoegen; dit lukte ook niet echt.

Alvast bedankt voor uw hulp.

Met vriendelijke groeten,

Ignatius Stiller– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ignatius Stiller (overleg · bijdragen) 12 aug 2021 12:50‎. PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Dag Ignatius Stiller, ik heb het verholpen. Een afbeelding van Commons kun je invoegen d.m.v. [[Bestand:(bestandsnaam)|thumb|(onderschrift)]]. Een eigen foto kun je, mits met de juiste licentie, zelf uploaden op commons. Mvg, PeHa · Overleg 12 aug 2021 13:11 (CEST)[reageer]

Links uitlijnen

Aan het eind van het artikel Suze Splinter staat een schaakpartij vermeld. Het kopje heb ik kunnen centreren met <:center>, maar daarmee is de notatie ook gaan centreren. Hoe krijg ik de notatie links uitgelijnd? Chescargot ツ (overleg) 13 aug 2021 09:02 (CEST)[reageer]

Je moet de tags wel sluiten. Daarnaast vraag ik me wel af of dit zo gewenst is. Gewoon alle kopjes links zoals gebruikelijk lijkt mij beter. Wmb alleen extra opmaak toevoegen als het echt niet anders kan en dan nog 3x nadenken. — Zanaq (?) 13 aug 2021 09:13 (CEST)
Dank voor de vlotte afhandeling, Zanaq. Betreffende vraag of het zo gewenst is: het is geen kopje zoals die in de tekst normaal gebruikt wordt - althans in de schaakliteratuur is het gebruikelijk om partijnotaties met gecentreerde kopjes te laten starten. Chescargot ツ (overleg) 13 aug 2021 09:18 (CEST)[reageer]
<center> is al zeker vijf jaar verouderd, dus niet gebruiken ajb. Er is CSS en {{Center}}. –bdijkstra (overleg) 14 aug 2021 00:30 (CEST)[reageer]
Er is mi niets mis met <center> behalve dat men het om 1 of andere reden uit wil faseren. Waarom zouden we complexere onduidelijkere lelijke code gebruiken? Laten we daar niet aan meewerken, en zolang niet voldoende mensen meewerken zal browsersupport - die fantastisch is - niet verdwijnen. — Zanaq (?) 14 aug 2021 09:00 (CEST)
Sterker nog, al sinds HTML 4 (1998) wordt het gebruik ervan afgeraden ("In general, authors should use style sheets to achieve stylistic and formatting effects rather than HTML presentational attributes. HTML presentational attributes have been deprecated when style sheet alternatives exist (see, for example, [CSS1])."). De huidige parser beweert HTML 5 te genereren, en dus is het streven dat een wikipagina netjes conformerende HTML 5 oplevert. Want een wikipagina is niet alleen voor browsers, maar ook voor afdruksoftware en voor software die blinden en slechtzienden gebruiken. –bdijkstra (overleg) 14 aug 2021 11:09 (CEST)[reageer]

Vragen over "Portaal Muziek"

Namens de stichting Rene Samson hebben we de volgende pagina op wikipedia geplaatst: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9_Samson Hoewel deze pagina vrijwel gereed is, willen we graag nog het volgende verbeteren in de "Portaal Muziek":

(1) In het portaal worden 3 leraren genoemd: Monique Suring, Leo Samama, en Klaas de Vries. Monique Suring heeft geen wikipedia-pagina, en daardoor staat haar naam in rode tekst afgebeeld. Dit is volgens onze verwachting. Er werd automatisch een link toegevoegd naar de wikipedia-pagina van Klaas de Vries. Ook dit is volgens onze verwachting. Echter, er werd geen link toegevoegd naar de wikipedia-pagina van Leo Samama, terwijl die wel bestaat: https://nl.wikipedia.org/wiki/Leo_Samama Wat moet er gebeuren om in het portaal een link toe te voegen naar de wikipedia-pagina van Leo Samama?

(2) Bij "Land" staat "Nederland" volledig vermeld, terwijl "Suriname" wordt afgekort tot "SUR". Wat moet er gebeuren om de naam "Suriname" volledig te laten tonen?

Bij voorbaat dank ! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Kengould (overleg · bijdragen) 14 aug 2021 13:57‎. PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste Kengould, ik zie dat Encycloon het eerste probleem heeft opgelost. Ik heb nummer 2 opgelost, dit had ermee te maken dat er voor ieder land 2 sjablonen zijn, een tweeletterige en een drieletterige. De eerste versie resulteert in een vlag gevolgd door de hele naam, de tweede in een vlag gevolgd door de afkorting van de naam. Zie ook Wikipedia:Lijst met sjablonen van landen. Mvg, Ennomien (overleg) 14 aug 2021 14:12 (CEST)[reageer]
Als aanvulling: er werd in deze zogeheten infobox gelinkt naar Leo Samama (componist), terwijl de pagina Leo Samama heet. Als er geen andere encyclopediewaardige personen zijn met dezelfde naam, is zo'n haakjestoevoeging overbodig en die heb ik dan ook weggehaald. Mvg, Encycloon (overleg) 14 aug 2021 14:16 (CEST) Beste Ennomien en Encycloon: Geweldig! Hartelijk Dank !!![reageer]

overleg

waarom staat er een Engelstalige tekst in de weg als je een overlegpagina aan wilt maken? Rwzi (overleg) 14 aug 2021 14:28 (CEST)[reageer]

Ik heb even gekeken en heb met desktopweergave en mobiele weergave geen Engelse tekst ergens staan (of ik kijk eroverheen). Waar precies? Ennomien (overleg) 14 aug 2021 14:32 (CEST)[reageer]
hier bijvoorbeeld. Rwzi (overleg) 14 aug 2021 14:34 (CEST)[reageer]
Dat is iets nieuws, die systeemteksten zijn nog niet vertaald. Als terugval wordt de Engelse versie gebruikt. –bdijkstra (overleg) 14 aug 2021 14:36 (CEST)[reageer]
(na bwc) Zoiets komt meestal van de mediawiki-naamruimte of translatewiki. In dit geval, het tweede. Het lijkt iets nieuws te zijn van Wikipedia:Overleghulpmiddelen. Deze pagina en deze van translatewiki zijn nog niet vertaald. Zulke verzoeken kunnen lokaal op Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten aangevraagd worden. Een fijne dag verder. Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 14 aug 2021 14:41 (CEST)[reageer]
waar is besloten dat we deze melding wilden zien? Rwzi (overleg) 14 aug 2021 14:47 (CEST)[reageer]
Raar, ik zie geen Engelse tekst. Ennomien (overleg) 14 aug 2021 15:09 (CEST)[reageer]
Kijk bovenaan bij je voorkeuren (of klik hier). In de navigatiebalk zie je "Gebruikersprofiel Uiterlijk ...", klik op "Bètafuncties". Dan vink je in die lijst "Overleghulpmiddelen" aan en sla je het onderaan op. Als je die overlegpagina opnieuw laadt, zou je die Engelse tekst moeten zien. Een prettige dag verder. Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 14 aug 2021 15:24 (CEST)[reageer]