Overleg gebruiker:Woudloper: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
592 bytes toegevoegd ,  3 maanden geleden
Label: Mentorschap-paneelvraag
:Zover ik weet staat "Lille" op de TaalUnielijst - dus heeft de stad twee correcte namen in het Nederlands. Als dat niet het geval is, draai mijn wijziging gerust terug! Vr. groet, {{Gebruiker:Woudloper/Handtekening}} 21 sep 2021 04:06 (CEST)
::Hoi, bedankt voor je antwoord. Mijn standpunt was dat Rijsel het endoniem was. Ik kan ook geen bron vinden dat Lille een exoniem zou zijn. In de lijst te vinden op de taalunie staat Lille niet opgenomen als het exoniem van Lille. Ik vond vooral de bewerkingssamenvatting wat bizar omdat die voor Grenoble perfect past en naar mijn aanvoelen voor Rijsel net niet, net omdat Rijsel het endoniem was (en Lille het exoniem was) en pas recent (laatste 100 jaar) omgedraaid. Maar we kunnen hier veel verder over gaan, toch denk ik dat we beide wat anders te doen hebben. Groet '''<font color="darkslategrey"> [[Gebruiker:Vdkdaan|Vdkdaan]] </font>''' ([[Overleg gebruiker:Vdkdaan|Gif mo sjette]]) 21 sep 2021 13:49 (CEST)
:::Hoewel Rijsel lang geleden bij Vlaanderen hoorde, is het Nederlands al bijna 1000 jaar uit de stad verdwenen. Ik denk dat je het verwart met de situatie rond Brussel, waarde taalgrens afgelopen eeuw flink is verschoven.
 
:::Maar ergens in de Vroege Middeleeuwen is Rijsel inderdaad een endoniem geweest. Sinds de bevolking van de stad Frans is gaan spreken (rond de 11e eeuw?) is Rijsel een exoniem geworden. Lille is sinds die tijd het enige endoniem.
:::Het lijkt me inderdaad niet waard hier lang en druk mee bezig te zijn. {{Gebruiker:Woudloper/Handtekening}} 22 sep 2021 17:28 (CEST)
 
==Coaching gevraagd voor Kunstenaarspagina==

Navigatiemenu