Sex Pistols: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
7 bytes toegevoegd ,  3 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (Wijzigingen door 95.97.70.146 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Jordyvandebunt)
Label: Terugdraaiing
k
Op 1 december werden de Sex Pistols echt bekend bij het grote publiek toen ze uitgenodigd werden in de 'Today'-show en geïnterviewd door Bill Grundy. De Sex Pistols zouden die avond heel wat schuttingtaal gebruiken, wat erg ongebruikelijk was in Engeland. De volgende dag waren ze voorpaginanieuws in de ''[[Daily Mirror]]''. Veel preutse Britten waren geschokt. Dit zou veel nadelen opleveren voor de single die ze net hadden uitgebracht en voor de daaraan gekoppelde 'Anarchy Tour'. Het maakte hen wel razend populair bij de jongeren, terwijl de gegoede klasse al van in het begin een groeiende afkeer kreeg. De jeugd begon zich af te zetten tegen de maatschappij en the Sex Pistols kregen steun van deze 'punks'. Van de 'Anarchy Tour' in december 1976 werden veel concerten verboden wegens de provocatie in de teksten en het gedrag van de Sex Pistols.
 
EMI besloot dat ze beter even niet meer in Engeland konden optreden en daarom regelden ze enkele concerten in [[Nederland]] ([[Paradiso (Amsterdam)|Paradiso]], [[Amsterdam]], [[Effenaar]], [[Eindhoven]], Eksit, [[Rotterdam]] en Mafcentrum, [[Maasbree]]). Ook in Nederland kwamen de Sex Pistols negatief in het nieuws. EMI verbrak het contract met de Sex Pistols mede omdat EMI negatieve kritiek kreeg. Enkele maanden later zouden de Sex Pistols met een nummer [[EMI (songSex Pistols)|EMI]] aan de schandpaal nagelen.
 
Toen Glenn Matlock in februari 1977 de Sex Pistols verliet, kwam [[Sid Vicious]] zijn plaats innemen. Dit zou serieuze gevolgen hebben voor de Sex Pistols. In werkelijkheid is er van Vicious bijna geen noot op geluidsdrager vastgelegd. Zijn prestaties op bas waren live zo slecht, dat zijn versterker meestal werd uitgezet. De studio-opnames van de baspartij werden door Matlock of later door Jones ingespeeld. Het gedrag van Vicious was echter zo fenomenaal punk dat hij als nonmuzikant tijdelijk kon overleven. Sid Vicious was waarschijnlijk (samen met Johnny Rotten) het beroemdste lid van de band, dit kwam ook mede door zijn dood. Sid werd na zijn dood alleen nog maar beroemder dan hij al was.

Navigatiemenu