Mediorotatie: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1: Regel 1:
{{Zijbalk beweging}}
{{Zijbalk beweging}}

'''Mediorotatie''' is de beweging van de [[schoudergordel]] waarbij het [[schouderblad]] vanuit de neutrale uitgangshouding de [[anatomische houding]] met zijn onderste punt (''angulus inferior'') richting de [[wervelkolom]] draait. Het tegenovergestelde van mediorotatie is [[laterorotatie]].
'''Mediorotatie''' is de beweging van de [[schoudergordel]] waarbij het [[schouderblad]] vanuit de neutrale uitgangshouding, de [[Anatomische vaktermen van positie#Standaard anatomische houding|anatomische houding]], met zijn onderste punt (''angulus inferior'') richting de [[wervelkolom]] draait. Dat gebeurt bijvoorbeeld door de [[schouder]]s naar achteren te draaien. Het tegenovergestelde van mediorotatie is [[laterorotatie]].


[[Categorie:Anatomische terminologie]]
[[Categorie:Anatomische terminologie]]

Huidige versie van 12 okt 2021 om 08:23

Bewegingen in de anatomie
Frontaal vlak
Sagittaal vlak
Transversaal vlak
Bewegingen van schoudergordel
Overig

Mediorotatie is de beweging van de schoudergordel waarbij het schouderblad vanuit de neutrale uitgangshouding, de anatomische houding, met zijn onderste punt (angulus inferior) richting de wervelkolom draait. Dat gebeurt bijvoorbeeld door de schouders naar achteren te draaien. Het tegenovergestelde van mediorotatie is laterorotatie.