Wisteria Lane: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RobotE (overleg | bijdragen)
k Per conclusie overleg Taalcafe Wikipedia:Taalcafé#"is_de_naam_van", replaced: is de naam van → is met AWB
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Wisteria Lane''' is een fictieve straat in de Amerikaanse [[televisieserie]] ''[[Desperate Housewives]]''. De [[set (studio)|set]] is gebouwd in een van de [[Attractiepark|themaparken]] van [[Universal Studios Hollywood]] en heet eigenlijk Colonial Street.
'''Wisteria Lane''' is een fictieve straat in de Amerikaanse [[televisieserie]] ''[[Desperate Housewives]]''. De [[set (studio)|set]] is gebouwd in het attractiepark [[Universal Studios Hollywood]] en heet eigenlijk Colonial Street.


Deze fictieve straat is voor verschillende films en series gebruikt, waaronder ''[[Leave It to Beaver]]'', ''[[Gremlins (film)|Gremlins]]'', ''[[The 'Burbs]]'' en ''[[Buffy the Vampire Slayer (televisieserie)|Buffy the Vampire Slayer]]''.
Deze fictieve straat is voor verschillende films en series gebruikt, waaronder ''[[Leave It to Beaver]]'', ''[[Gremlins (film)|Gremlins]]'', ''[[The 'Burbs]]'' en ''[[Buffy the Vampire Slayer (televisieserie)|Buffy the Vampire Slayer]]''.

Versie van 12 okt 2021 20:08

Wisteria Lane is een fictieve straat in de Amerikaanse televisieserie Desperate Housewives. De set is gebouwd in het attractiepark Universal Studios Hollywood en heet eigenlijk Colonial Street.

Deze fictieve straat is voor verschillende films en series gebruikt, waaronder Leave It to Beaver, Gremlins, The 'Burbs en Buffy the Vampire Slayer.

Vanwege de opvallende kleuren van de woningen en het hout waarmee de huizen zijn afgewerkt, behoort de stijl tot die van de "typische" Amerikaanse huizen.

Plattegrond en overzicht van Wisteria Lane

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. 4347

Ida Greenberg woont daar vanaf seizoen 1 tot en met seizoen 4. Na haar dood in seizoen 4 was het huis tijdelijk van Karen McCluskey. In seizoen 6 tot en met seizoen 8 woont Mitzi Kinsky er.

Nr. 4348

Rose Kemper woonde daar, maar verhuisde in seizoen vijf. Het is onbekend wie er vanaf dan woont.

Nr. 4349

Gabrielle Solis en Carlos Solis zijn eigenaar van het huis en zijn daarnaartoe verhuisd in de zomer van 2003. Een jaar nadat de serie eindigde, verlaten ze het huis.

Nr. 4350

In seizoen 1 woont Martha Huber er, waar ze reeds jaren woonde. Nadat het huis van Edie Britt ingestort was na een brand, ging ze bij Martha wonen totdat Edie's huis weer bewoonbaar was. Wanneer Paul Young, Martha vermoord, komt haar zus Felicia Tilman in het huis wonen. Felicia blijft in het huis tot aan het eind van seizoen 2.

Bree Van De Kamp koopt tijdens seizoen 5 het huis voor haar zoon Andrew Van De Kamp en zijn partner Alex Cominis. In seizoen 7 wonen ze er nog steeds, maar in het midden van het seizoen verhuisd Alex, omdat Andrew alcoholproblemen heeft. In het midden van seizoen 8 moet Andrew weer bij Bree komen wonen, omdat hij zijn baan is kwijtgeraakt.

Nr. 4351

Het huis waar Betty Applewhite in het tweede seizoen woont, mocht in seizoen 1 niet worden gefilmd omdat het een belangrijke opnameset van The Munsters was geweest. Toen men besloot om de Applewhites te introduceren en hen in dat huis te laten wonen, moest het helemaal aangepast worden zodat het niet herkend zou worden.

Nr. 4352

Het huis heeft vele bewoners gekend:

Galerij

Commons heeft mediabestanden in de categorie Colonial Street.