Rijsel: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
18 bytes verwijderd ,  3 maanden geleden
k
Tijdloosheid.
k
Labels: Visuele tekstverwerker Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website Advanced mobile edit
k (Tijdloosheid.)
Labels: Visuele tekstverwerker Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website Advanced mobile edit
 
== Economie ==
Rijsel is altijdvan aloudsher een kruispunt geweest van autowegen, waterlopen en spoorwegen, waardoor de stad vroegerzich als een belangrijk economisch centrum was en dat ook nu nogkon isontwikkelen. In de 18e en 19e eeuw was het daarnaast de textielindustrie die Rijsel deed uitgroeien tot 'het Manchester van Frankrijk', zowel in positieve als negatieve zin. In deze periode kende Rijsel namelijk niet alleen een bloeiende economie, maar ook bijbehorend enkele sloppen- en krottenwijken waar de leefomstandigheden vaak zeer slecht waren.
 
TegenwoordigHet toerisme speelt ook het toerismemede een belangrijke rol voor de economie. In 2004 bezochten 9 miljoen toeristen de stad en zorgden 1,4 miljoen toeristen voor in totaal 2,4 miljoen overnachtingen.
 
In 2009 telde Rijsel 8.341 ondernemingen, waarvan 8,86% in de [[industrie]], 33,92% in de [[Handel (economie)|handel]] en 57,22% in de [[diensten]]sector.<ref name=Lille.fr>{{en}} [https://web.archive.org/web/20090428213320/http://www.mairie-lille.fr/en/discovering-lille/lille-facts-figures Lille Facts & Figures], Mairie-Lille.fr</ref>
15.679

bewerkingen

Navigatiemenu