Volkstelling in het Russische Rijk: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  15 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
De volkstelling werd uitgevoerd in twee fasen. Bij de eerste fase, die liep van december 1896 tot januari 1897 bezochten de tellers (135.000 personen: soldaten, onderwijzers en priesters die konden lezen en schrijven) alle [[huishouden]]s en vulden de [[vragenlijst]]en in, die werden gecontroleerd door locale bestuurders voor de volkstelling. Bij de tweede fase, op 28 december (O.S.) 1897, bezochten de tellers tegelijkertijd alle huishoudens om de vragenlijsten te controleren en bij te werken.
 
De verwerking van de gegevens nam 8 jaar in beslag, waarbij gebruik gemaakt werd van [[Ponskaart|Hollerithkaart]]machines. De publicatie van de resultaten begon in [[1898]] en was voltooid in [[1905]]. Alles bij elkaar bestond het uit 117119 delen voor 89 [[goebernija]]s, met daarbij een tweedelige samenvatting.
 
Voor 1915 was een tweede Russische volkstelling gepland, maar deze werd afgelast vanwege de [[Eerste Wereldoorlog]]. De eerste volkstelling die erop volgde was de [[Sovjetvolkstelling (1923)|Sovjetvolkstelling]] van [[1923]].
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu