Nuts (zorgverzekeraar): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
444 bytes verwijderd ,  10 maanden geleden
te voorbarige conclusie, zie overlegpagina. Er was inderdaad een Haagse arts Cornelis Everhardus Heijnsius (1861-1925), maar die was huisarts en gemeentearts en zover bekend geen eigenaar van een ziekenfonds, dat was wel zijn Amsterdamse naamgenoot Cornelis Everhardus Heijnsius (1861-1925)
(→‎Schaalvergroting: aanvulling in noot)
(te voorbarige conclusie, zie overlegpagina. Er was inderdaad een Haagse arts Cornelis Everhardus Heijnsius (1861-1925), maar die was huisarts en gemeentearts en zover bekend geen eigenaar van een ziekenfonds, dat was wel zijn Amsterdamse naamgenoot Cornelis Everhardus Heijnsius (1861-1925))
== Schaalvergroting ==
=== Ziekenfonds ===
In 1926 werd het HaagseHet ''Zieken- en begrafenisfonds van dokter Heynsius'' overgenomen.<ref>Vermoedelijk Cornelis Everhardus Heijnsius (1861-1925). Na zijn studie in Leiden en een assistenschap werd hij huisarts in Schoonhoven. Omstreeks 1894 vestigde hij zich als huisarts in Den Haag. Hij had een huisartsenpraktijk aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Hij was tevens gemeentearts en -verloskudige in Den Haag. Hij overleed in 1925 tengevolge van een val met zijn fiets, waarbij het hersenletsel opliepovergenomen.</ref> In 1972 fuseerde Nutsziekenfonds met het veel grotere ''Algemeen Afdelings Ziekenfonds te ’s Gravenhage en Omstreken'' (AAZ), dat in 1917 was opgericht door de [[Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst]]. Samen hadden ze 300.000 verzekerden. In de jaren daarna volgden besprekingen met het ''Algemeen Ziekenfonds ‘De Volharding’'' en ''Ziekenfonds ‘St. Johannes de Deo’'' maar men werd het niet eens over de bestuurssamenstelling. In 1978 vormden AAZ-Nutsziekenfonds en St. Johannes de Deo samen het Algemeen Ziekenfonds Haaglanden.<ref>Het kantoor van St. Johannes de Deo was gevestigd aan de Varkenmarkt 19 en de organisatie had een ziekenhuis aan het [[HMC Westeinde|Westeinde]].</ref> Tien jaar later probeerden Haaglanden en Azivo opnieuw het eens te worden. De besprekingen waren al in een vergevorderd stadium, toen Azivo zich alsnog terugtrok.<ref>In 2008 werd Azivo overgenomen door [[Menzis]].</ref>
 
=== Ziektekostenverzekering ===

Navigatiemenu