De Denker: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
12 bytes toegevoegd ,  8 maanden geleden
(dat er verschillende afgietsels gemaakt zijn, stond er al, dus het speciale aan dit geval is dat hij voor een parlementsgebouw staat, dus daar leg ik de nadruk op - Zie List of The Thinker sculptures.)
 
== Afgietsels ==
Er zijn verschillende [[Afgietsel|afgietselsafgietsel]]s gemaakt van dit werk.
Interessant is dat een van de vroegste bronzen afgietsels van het werk, door de Parijse bronsgieter Alexis Rudier, in [[Brussel (stad)|Brussel]] staat, als grafmonument voor kunstverzamelaar Jef Dillen op het [[Begraafplaats van Laken|kerkhof van Laken]].
 
Ook in Laren stond een exemplaar in de tuin van het [[Singer (Laren)|Singer Museum]]. Dit werd op 17 januari 2007 ontvreemd, maar werd twee dagen later zwaar beschadigd teruggevonden. In het museum zijn in de zalen meerdere beelden van Rodin te vinden. In totaal zijn er door Anna en [[William Singer]] dertien beelden aangekocht.
 
Op 18 november 2010 keerde het beeld na een uitvoerige restauratie terug in het Singer Museum. Ruim twee jaar hadden deskundigen van het Musée Rodin in Parijs, de Universiteit van Amsterdam en het Rijksmuseum met succes aan het herstel gewerkt. Eind januari 2011 werd het beeld weer tentoongesteld.
520.087

bewerkingen

Navigatiemenu