Wizarding World of Harry Potter: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Yolohelper (overleg | bijdragen)
k →‎Geschiedenis: 2007 vet gemaakt, net wat handiger
de zelfde -> dezelfde
Regel 21: Regel 21:
De bouw van het eerste deel, in Islands of Adventures, van het themagebied startte in 2008. De opening van het themagebied was in de zomer van 2010. Twee jaar later werd er gestart met deel 2 van het themagebied in Universal Studios Florida. In juli 2014 werd het gebied geopend.
De bouw van het eerste deel, in Islands of Adventures, van het themagebied startte in 2008. De opening van het themagebied was in de zomer van 2010. Twee jaar later werd er gestart met deel 2 van het themagebied in Universal Studios Florida. In juli 2014 werd het gebied geopend.


Het themagebied van in Islands of Adventures, met daarin het kasteel van [[Zweinstein]] en het naastgelegen dorp [[Zweinsveld]], is de originele versie. Dit themadeel zo goed als gekopieerd in de andere Universal Resorts. In juli 2014 opende in [[Universal Studios Japan]] de eerste min of meer kopie van dit themagebied. In april 2016 opende in [[Universal Studios Hollywood]] ook dit themagebied met nagenoeg de zelfde attracties. In mei 2021 opent na verwachting in [[Universal Studios Beijing]] de derde kopie van dit themagebied.
Het themagebied van in Islands of Adventures, met daarin het kasteel van [[Zweinstein]] en het naastgelegen dorp [[Zweinsveld]], is de originele versie. Dit themadeel zo goed als gekopieerd in de andere Universal Resorts. In juli 2014 opende in [[Universal Studios Japan]] de eerste min of meer kopie van dit themagebied. In april 2016 opende in [[Universal Studios Hollywood]] ook dit themagebied met nagenoeg dezelfde attracties. In mei 2021 opent na verwachting in [[Universal Studios Beijing]] de derde kopie van dit themagebied.


== Locaties ==
== Locaties ==

Versie van 28 jan 2022 15:03

Wizarding World of Harry Potter
Zweinstein kasteel in Islands of Adventure
Thema Harry Potter
Locatie 1. Vlag van Verenigde Staten Universal's Islands of Adventure
2. Vlag van Verenigde Staten Universal Studios Florida
3. Vlag van Japan Universal Studios Japan
4. Vlag van Verenigde Staten Universal Studios Hollywood
5. Vlag van China Universal Studios Beijing
Opening 1. 18 juni 2010
2. 8 juli 2014
3. 15 juli 2014
4. 7 april 2016
5. mei 2021 (gepland)
Hog's Head


The Wizarding World of Harry Potter zijn themagebieden in verschillende attractieparken van Universal Parks & Resorts. In deze themagebieden staan de verhalen omtrent het personage Harry Potter centraal. De themagebieden zijn een replica bestaand uit bekende scènes, gebouwen en objecten uit de filmreeks omtrent Harry Potter zoals: Zweinstein, Perron Negen en Driekwart en Goudgrijp. De meeste gebouwen kunnen bezoekers betreden en zijn ingericht als bijvoorbeeld: souvernirwinkel of attractie.

Geschiedenis

De rechten omtrent Harry Potter liggen in handen van de filmstudio Warner Bros.. Zij maakte gebruik van deze rechten door in 2001 de walkthrough Harry Potter Movie Magic Experience in het Australische Warner Bros. Movie World te openen. De eerste attractie rondom het de verhalen van Harry Potter. Echter in 2003 sloot de attractie zijn deuren.

In januari 2007 kwam het bericht naar buiten dat het themagebied Lost Continent in het attractiepark Islands of Adventure een ander thema zou gaan krijgen. In de periode die daarop volgde beweerden verschillende personen, waaronder een blogger dat het thema Harry Potter zou gaan worden. Op 31 mei 2007 bracht Universal naar buiten dat het in samenwerking met Warner Bros. een themagebied omtrent Harry Potter wilde bouwen. De planning was dat het nieuwe gebied inclusief atttracties in 2009 zou openen.[1][2][3][4]

De bouw van het eerste deel, in Islands of Adventures, van het themagebied startte in 2008. De opening van het themagebied was in de zomer van 2010. Twee jaar later werd er gestart met deel 2 van het themagebied in Universal Studios Florida. In juli 2014 werd het gebied geopend.

Het themagebied van in Islands of Adventures, met daarin het kasteel van Zweinstein en het naastgelegen dorp Zweinsveld, is de originele versie. Dit themadeel zo goed als gekopieerd in de andere Universal Resorts. In juli 2014 opende in Universal Studios Japan de eerste min of meer kopie van dit themagebied. In april 2016 opende in Universal Studios Hollywood ook dit themagebied met nagenoeg dezelfde attracties. In mei 2021 opent na verwachting in Universal Studios Beijing de derde kopie van dit themagebied.

Locaties

Honeydukes

Universal Orlando Resort

Het themagebied in dit resort ligt in twee attractieparken die beide onderdeel zijn van het Universal Resort Orlando. Het is daarmee de grootste themagebied van alle Wizarding World's. Beide themadelen zijn verbonden met een spoorlijn.

Islands of Adventures

Het eerste themadeel is het kasteel van Zweinstein en het naastgelegen dorp Zweinsveld.


Universal Studios Florida

Goudgrijp
Tovertweelings Topfopshop

Het tweede themadeel is Perron negen en driekwart en de Wegisweg met Goudgrijp.

Attracties


Universal Studios Japan

Dit is het derde themagebied over Harry Potter. Het opende in 2014 in Universal Studios Japan. Het is min of meer een kopie van het deel in Islands of Adventures.

Attracties


Universal Studios Hollywood

Dit is het vierde Wizarding World themagebied. Het opende in 2016 in Universal Studios Hollywood. Het is min of meer een kopie van het deel in Islands of Adventures.

Attracties


Universal Studios Beijing

Dit vijfde themagebied is gepland om in mei 2021 samen met het nieuwste Universal attractiepark, Universal Studios Beijing, open te gaan. Ook dit gebied lijkt min of meer een kopie van het deel in Islands of Adventures te worden.

Attracties

Externe link

Zie de categorie The Wizarding World of Harry Potter van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
  1. "Harry Potter theme park planned", BBC News, May 31, 2007.
  2. Sturcke, James, "Harry Potter theme park to open in Florida", May 31, 2007. Geraadpleegd op May 19, 2010.
  3. "Harry Potter theme park swoops to Fla.", May 31, 2007. Geraadpleegd op May 19, 2010.
  4. Albright, Mark, "A whole new magic kingdom", July 1, 2007. Geraadpleegd op May 19, 2010.