Portaal:Verenigde Staten/Uitgelicht/02: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
BerendBotje (overleg | bijdragen)
k Robot-geholpen doorverwijzing: Aquaduct
Regel 1: Regel 1:
'''[[Lake Mead]]''' is het grootste kunstmatige [[meer (water)|meer]] en [[reservoir]] in de [[Verenigde Staten]]. Het bevindt zich aan de [[Colorado (rivier)|Colorado River]], ongeveer 48 km zuidoost van [[Las Vegas (Nevada)|Las Vegas]], [[Nevada]], tussen Nevada en [[Arizona]]. Het is gevormd door water dat wordt ingesloten door de [[Hoover Dam]] en strekt zich uit tot 180 km achter de dam. Het bevat ongeveer 35 km³ water. Het water uit Lake Mead wordt via [[aquaduct]]en naar gemeenschappen in zuidelijk [[Californië]] en Nevada geleid.
'''[[Lake Mead]]''' is het grootste kunstmatige [[meer (water)|meer]] en [[reservoir]] in de [[Verenigde Staten]]. Het bevindt zich aan de [[Colorado (rivier)|Colorado River]], ongeveer 48 km zuidoost van [[Las Vegas (Nevada)|Las Vegas]], [[Nevada]], tussen Nevada en [[Arizona]]. Het is gevormd door water dat wordt ingesloten door de [[Hoover Dam]] en strekt zich uit tot 180 km achter de dam. Het bevat ongeveer 35 km³ water. Het water uit Lake Mead wordt via [[Aquaduct (waterbouwkunde)|aquaducten]] naar gemeenschappen in zuidelijk [[Californië]] en Nevada geleid.


Het meer is naar [[Elwood Mead]] genaamd, die gecommitteerde was van het [[U.S. Bureau of Reclamation]] van [[1924]] tot [[1936]] gedurende de planning en constructie van het Boulder Canyon Project waaruit de dam en het meer voortkwamen.
Het meer is naar [[Elwood Mead]] genaamd, die gecommitteerde was van het [[U.S. Bureau of Reclamation]] van [[1924]] tot [[1936]] gedurende de planning en constructie van het Boulder Canyon Project waaruit de dam en het meer voortkwamen.

Versie van 16 dec 2006 08:47

Lake Mead is het grootste kunstmatige meer en reservoir in de Verenigde Staten. Het bevindt zich aan de Colorado River, ongeveer 48 km zuidoost van Las Vegas, Nevada, tussen Nevada en Arizona. Het is gevormd door water dat wordt ingesloten door de Hoover Dam en strekt zich uit tot 180 km achter de dam. Het bevat ongeveer 35 km³ water. Het water uit Lake Mead wordt via aquaducten naar gemeenschappen in zuidelijk Californië en Nevada geleid.

Het meer is naar Elwood Mead genaamd, die gecommitteerde was van het U.S. Bureau of Reclamation van 1924 tot 1936 gedurende de planning en constructie van het Boulder Canyon Project waaruit de dam en het meer voortkwamen.

Lees verder >>>

Panorama van Lake Mead.