Aanvulpuzzel: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  1 maand geleden
Geen bewerkingssamenvatting
Labels: Visuele tekstverwerker Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
 
Bij woordrijgen dient een ketting van woorden te worden gemaakt. Woorden worden dan net zo lang aan elkaar geregen tot het kan worden aangesloten op het startwoord.
 
Een variatie is het woordritsen waarbij tussen twee woorden stipjes staan. Er moet dan een woord worden gevonden dat achter het linker woord en voor het rechter woord een nieuw woord vormt. Het aantal stipjes geeft daarbij het aantal letters aan. Bijvoorbeeld: bak ..... goed (steen, want baksteen en steengoed). Deze vorm werd ook in het programma [[Tien voor Taal]] gebruikt. De woorden kunnen ook onder elkaar staan met daartussenin een stippellijntje. In dat geval dient een woord te worden gevormdgezocht dat achter het bovenste woord en voor het onderste woord een nieuw woord vormt. Dit kwam onder andere voor bij het onderdeel "woordritsen" op de Tien voor Taal cd-roms.
 
Een variant hierop werd onder de naam adword als belspel gespeeld in bijvoorbeeld het programma [[Puzzeltijd (Nederland)|Puzzeltijd]]. Hierbij werden drie woorden gegeven met daarvoor of daarachter een stippellijn. Hierbij moest op de stippellijn een woord worden ingevuld dat voor of achter al deze woorden een nieuw woord vormde. Ook hierbij gaf het aantal stipjes het aantal letters van het woord aan. Bijvoorbeeld: bak ..... .....band water..... Hier moet het woord ''fiets'' worden ingevuld: bak''fiets'', ''fiets''band, water''fiets.''
10.912

bewerkingen

Navigatiemenu