Polyisobuteen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Thijs!bot (overleg | bijdragen)
k robot Anders: en:Butyl rubber
begcat, links erbij
Regel 1: Regel 1:
'''Polyisobuteen''' (polyisobutylene in het Engels) is het polymeer van [[isobuteen]], een organische verbinding opgebouwd uit vier koolstofatomen. Polyisobuteen is een zachte rubber die weinig gassen doorlaat (een lage ''gaspermeabiliteit''). In copolymerisatie met isopreen maakt men butylrubber, dat geschikt is voor binnenbanden. Verder wordt polyisobuteen toegepast in huidverzorgende crèmes en als bindmiddel voor het explosief [[C-4 (explosief)|C-4]].
'''Polyisobuteen''' (polyisobutylene in het Engels) is het [[polymeer]] van [[isobuteen]], een organische verbinding opgebouwd uit vier koolstofatomen. Polyisobuteen is een zachte rubber die weinig gassen doorlaat (een lage ''gaspermeabiliteit''). In [[copolymerisatie]] met isopreen maakt men butylrubber, dat geschikt is voor binnenbanden. Verder wordt polyisobuteen toegepast in huidverzorgende crèmes en als bindmiddel voor het explosief [[C-4 (explosief)|C-4]].


{{beg|scheikunde}}
[[categorie:polymeer]]

{{beginnetje}}
[[Categorie:Polymeer]]


[[de:Polyisobutylen]]
[[de:Polyisobutylen]]

Versie van 31 dec 2006 20:14

Polyisobuteen (polyisobutylene in het Engels) is het polymeer van isobuteen, een organische verbinding opgebouwd uit vier koolstofatomen. Polyisobuteen is een zachte rubber die weinig gassen doorlaat (een lage gaspermeabiliteit). In copolymerisatie met isopreen maakt men butylrubber, dat geschikt is voor binnenbanden. Verder wordt polyisobuteen toegepast in huidverzorgende crèmes en als bindmiddel voor het explosief C-4.