Boquerón (departement): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Venullian (overleg | bijdragen)
k Wijzigingen door 82.156.161.90 hersteld tot de versie na de laatste wijziging door Zyxwvut-Bot
Robbot (overleg | bijdragen)
k Robot-geholpen doorverwijzing: Departement
Regel 19: Regel 19:
|}
|}


'''Boquerón''' is een [[departement]] in [[Paraguay]]. In het jaar [[1992]] werd het departement ''Nueva Asunción'' ingelijfd, waardoor de oude verhoudingen uit [[1945]] hersteld werden. Tegelijkertijd werd [[Filadelfia (Paraguay)|Filadelfia]] de nieuwe hoofdstad (voorheen [[Doctor Pedro P. Peña]]).
'''Boquerón''' is een [[departement (bestuur)|departement]] in [[Paraguay]]. In het jaar [[1992]] werd het departement ''Nueva Asunción'' ingelijfd, waardoor de oude verhoudingen uit [[1945]] hersteld werden. Tegelijkertijd werd [[Filadelfia (Paraguay)|Filadelfia]] de nieuwe hoofdstad (voorheen [[Doctor Pedro P. Peña]]).


In het departement bevinden zich ook de meeste Duitse kolonies van de [[mennonieten]]: [[Fernheim]], [[Menno]] en [[Neuland (Paraguay)]]. Ongeveer een derde van de bevolking in het departement spreekt Duits.
In het departement bevinden zich ook de meeste Duitse kolonies van de [[mennonieten]]: [[Fernheim]], [[Menno]] en [[Neuland (Paraguay)]]. Ongeveer een derde van de bevolking in het departement spreekt Duits.

Versie van 5 jan 2007 17:56

Strukturdaten
Hoofdstad: Filadelfia
Oppervlakte: 91.669 km²
Inwoners: 40.975 (Gegevens uit 2002)
Bevolkingsdichtheid: 0,45 Inwoners/km²
ISO 3166-2: PY-19
districten: Doctor Pedro P. Peña
General Eugenio A. Garay
Mariscal José Félix Estigarribia
Karte
Boquerón, Paraguay

Boquerón is een departement in Paraguay. In het jaar 1992 werd het departement Nueva Asunción ingelijfd, waardoor de oude verhoudingen uit 1945 hersteld werden. Tegelijkertijd werd Filadelfia de nieuwe hoofdstad (voorheen Doctor Pedro P. Peña).

In het departement bevinden zich ook de meeste Duitse kolonies van de mennonieten: Fernheim, Menno en Neuland (Paraguay). Ongeveer een derde van de bevolking in het departement spreekt Duits.