Alexia (zangeres): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Erwin85Bot (overleg | bijdragen)
k Erwin85Bot: Verplaatst van Categorie:Categorie:Dance act naar Categorie:Danceact.
Regel 26: Regel 26:
*[http://www.alexiaonline.com Officiële website van Alexia]
*[http://www.alexiaonline.com Officiële website van Alexia]


[[Categorie:Eurodance]]
[[Categorie:Danceact]]
[[Categorie:Italiaans zanger]]
[[Categorie:Italiaans zanger]]
[[categorie:Eurodance]]
[[categorie:Dance act]]


[[en:Alexia (Italian singer)]]
[[en:Alexia (Italian singer)]]

Versie van 28 jan 2007 23:24

Alexia (La Spezia Ligurië op 19 mei 1967) is een Italiaanse zangeres. Haar echte naam is Alessia Aquilani.

Begin jaren negentig vervoegde Alexia, Ian Campbell als zangeres bij Ice MC. Samen scoorden ze drie grote internationale hits in het Eurodance-genre met Take away the colour, Think about the way en It's a rainy day. Na een wereldtour met Ice MC ontstond er tussen Ian Campbell en Italiaans producer Roberto Zanetti een conflict, waardoor deze besloot alleen verder te gaan met Alexia die sindsdien zelf haar songs schreef.

Als eerste verscheen de single Me and you. In 1996 scoorde Alexia nog twee internationale hits met Number one en The summer is crazy. Het eerste album Fanclub werd vervolgens uitgebracht en haalde onder andere twee maal platina in Finland.

Sinds 1997 liet Alexia de Eurodance geleidelijk aan achter zich en ging zich meer toeleggen op Pop en RnB. Dat resulteerde in hits als Uh la la la en Gimme love. In 1998,1999 en 2000 werden nog de singles The music I like, Goodbye, Ti amo ti amo en de drie albums The Party, Happy en The hits uitgebracht. Op hetzelfde moment werd Uh la la la uitgegeven in de Verenigde Staten en Japan.

Na de release van The hits scheidden de wegen van Alexia en haar producer Roberto Zanetti en brengt ze nog de albums Mad for music en Alexia uit, alvorens zich sindsdien toe te wijden op voornamelijk Italiaanse songs. In 2002 neemt ze voor het eerst deel aan het Festival van Sanremo met het Italiaanstalige Dimmi come en eindigt hiermee als tweede. Het jaar erop wint ze hetzelfde festival met Per dire di no. Twee jaar later, in 2005 wordt ze tweede met Da grande in de vrouwelijke categorie.

Discografie

  • Fun Club (1997)
  • The Party (1998)
  • Happy (1999)
  • The Hits (2000)
  • Mad For Music (2001)
  • Alexia (2002)
  • Il cuore a modo mio (2003)
  • Gli occhio grande della luna (2004)
  • Da Grande (2005)

Externe link