Norddeutscher Lloyd: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
introzin iets aangepast
Alankomaat (overleg | bijdragen)
k lf
Regel 1: Regel 1:
De '''Norddeutscher Lloyd''' was een [[rederij]] die werd gesticht in [[1857]] en in [[1858]] kwam het eerste schip in bedrijf, de [[Bremen I]]. Hermann Heinrich Meier werd de eerste president. In [[1892]] neem Heinrich Wiegand de rederij over. De Norddeutscher Lloyd bracht in [[1897]] het eerste [[Vierpijps-stoomschepen|vierpijps-stoomschip]] in de vaart, de [[Kaiser Wilhelm der Grosse]]. Later volgden nog de andere vierpijpers [[Kronprinz Wilhelm]], [[Kaiser Wilhelm II]] en [[Kronprinzessin Cecilie]], die samen de 'Four Flyers' vormen. Eind jaren twintig kwamen de [[Bremen (schip)|Bremen]] en de [[Europa (schip)|Europa]] in de vaart, de snelheidskampioenen van de rederij. In [[1970]] fuseerde de maatschapij met [[H.A.P.A.G.]] en werd er een nieuwe rederij geboren, [[Hapag Lloyd]].
De '''Norddeutscher Lloyd''' was een [[rederij]] die werd gesticht in [[1857]] en in [[1858]] kwam het eerste schip in bedrijf, de [[Bremen I]]. Hermann Heinrich Meier werd de eerste president. In [[1892]] neem Heinrich Wiegand de rederij over. De Norddeutscher Lloyd bracht in [[1897]] het eerste [[Vierpijps-stoomschepen|vierpijps-stoomschip]] in de vaart, de [[Kaiser Wilhelm der Grosse]]. Later volgden nog de andere vierpijpers [[Kronprinz Wilhelm]], [[Kaiser Wilhelm II]] en [[Kronprinzessin Cecilie]], die samen de 'Four Flyers' vormen. Eind jaren twintig kwamen de [[Bremen (schip)|Bremen]] en de [[Europa (schip)|Europa]] in de vaart, de snelheidskampioenen van de rederij. In [[1970]] fuseerde de maatschapij met [[Hamburg-America Line|H.A.P.A.G.]] en werd er een nieuwe rederij geboren, [[Hapag Lloyd]].


[[Categorie:Transatlantische rederij]]
[[Categorie:Transatlantische rederij]]

Versie van 5 feb 2007 20:13

De Norddeutscher Lloyd was een rederij die werd gesticht in 1857 en in 1858 kwam het eerste schip in bedrijf, de Bremen I. Hermann Heinrich Meier werd de eerste president. In 1892 neem Heinrich Wiegand de rederij over. De Norddeutscher Lloyd bracht in 1897 het eerste vierpijps-stoomschip in de vaart, de Kaiser Wilhelm der Grosse. Later volgden nog de andere vierpijpers Kronprinz Wilhelm, Kaiser Wilhelm II en Kronprinzessin Cecilie, die samen de 'Four Flyers' vormen. Eind jaren twintig kwamen de Bremen en de Europa in de vaart, de snelheidskampioenen van de rederij. In 1970 fuseerde de maatschapij met H.A.P.A.G. en werd er een nieuwe rederij geboren, Hapag Lloyd.