Saint Peter (Jersey): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Mkosterv (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Mkosterv (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11: Regel 11:
[[Image:Jersey Airport signage in Jèrriais.jpg|thumb|left|''Welcome to Jersey'' bord bij Jersey Airport]]
[[Image:Jersey Airport signage in Jèrriais.jpg|thumb|left|''Welcome to Jersey'' bord bij Jersey Airport]]


'''Saint Peter''' ([[Jèrriais]]: St Pièrre) is een van de twaalf gemeentes van [[Jersey]], een van de [[kanaaleilanden]]. Het ligt in het westen van het eiland. het is de enige gemeente met twee verschillende soorten kust, lopend vanaf St. Ouen's Bay in het westen tot St. Aubin's Bay in het zuiden, zo snijdt het St. Brelade af van de andere gemeenten. Deze gemeente is de vierde grootste qua oppervlakte. Het beslaat ongeveer 11,6 vierkante kilometer.
'''Saint Peter''' ([[Jèrriais]]: St Pièrre) is een van de twaalf gemeentes van [[Jersey (eiland)]], een van de [[kanaaleilanden]]. Het ligt in het westen van het eiland. het is de enige gemeente met twee verschillende soorten kust, lopend vanaf St. Ouen's Bay in het westen tot St. Aubin's Bay in het zuiden, zo snijdt het St. Brelade af van de andere gemeenten. Deze gemeente is de vierde grootste qua oppervlakte. Het beslaat ongeveer 11,6 vierkante kilometer.


Het grenst aan vier andere gemeentes:
Het grenst aan vier andere gemeentes:

Versie van 21 mrt 2007 00:24

Sjabloon:Infobox Kanaaleiland gemeente

Welcome to Jersey bord bij Jersey Airport

Saint Peter (Jèrriais: St Pièrre) is een van de twaalf gemeentes van Jersey (eiland), een van de kanaaleilanden. Het ligt in het westen van het eiland. het is de enige gemeente met twee verschillende soorten kust, lopend vanaf St. Ouen's Bay in het westen tot St. Aubin's Bay in het zuiden, zo snijdt het St. Brelade af van de andere gemeenten. Deze gemeente is de vierde grootste qua oppervlakte. Het beslaat ongeveer 11,6 vierkante kilometer.

Het grenst aan vier andere gemeentes: St Brelade ten zuiden, Saint Ouen ten noorden, St Lawrence ten oosten en Saint Mary ten noord-oosten.

Een groot gedeelte van de gemeente wordt gebruikt door Jersey Airport.

De traditionele bijnaam voor St. Pierrais is ventres à baînis (de buik van de napslak), misschien omdat deze gemeente aan twee kustlijnen plakt zoals een napslak.

Vingtaines

Grenssteen in St. Ouen's Bay tussen St. Brelade en St. Peter

De gemeente is verdeeld in vingtaines ten behoeve van het bestuur:

De gemeente beslaat een kiesdistrict en vaardigt een afgevaardige af.

Demografie

Bevolking
1991 1996 2001
4231 4228 4293
Statieken vanaf 1991

External link