Kyuzo Mifune: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:


Mifune is een van de grootste [[judo]]ka's aller tijden en een van de beroemdste leerlingen van [[Jigoro Kano]], de grondlegger van judo.
Mifune is een van de grootste [[judo]]ka's aller tijden en een van de beroemdste leerlingen van [[Jigoro Kano]], de grondlegger van judo.
Hij wordt een jaar na de oprichting van de [[Kodokan]] geboren. Op kostschool komt hij in contact met judo. Na zijn eindexamen gaat hij naar de [[Waseda Universiteit]] in Tokyo. Hij wil vooral een plek krijgen in de Kodokan. Dat lukt hem als hij 22 is. In [[1956]] begint hij te schrijven aan The Canon of Judo, een belangrijk werk over judo. Hij krijgt de 10e dan op 65-jarige leeftijd. Hij jureert nog op de [[Olympische Zomerspelen 1964|Olympische Spelen van Tokyo]] in [[1964]]. In januari [[1965]] sterft hij aan [[keelkanker]].
Hij wordt een jaar na de oprichting van de [[Kodokan]] geboren. Op kostschool komt hij in contact met judo. Na zijn eindexamen gaat hij naar de [[Waseda Universiteit]] in Tokio. Hij wil vooral een plek krijgen in de Kodokan. Dat lukt hem als hij 22 is. In [[1956]] begint hij te schrijven aan The Canon of Judo, een belangrijk werk over judo. Hij krijgt de 10e dan op 65-jarige leeftijd. Hij jureert nog op de [[Olympische Zomerspelen 1964|Olympische Spelen van Tokio]] in [[1964]]. In januari [[1965]] sterft hij aan [[keelkanker]].

[[Categorie:Japans judoka|Mifune]]
[[Categorie:Japans judoka|Mifune]]



Versie van 26 mrt 2007 13:16

Kyuzo Mifune (三船久蔵, Mifune Kyuzo; Kuji, 21 april 1883Tokio, 27 januari 1965)

Mifune is een van de grootste judoka's aller tijden en een van de beroemdste leerlingen van Jigoro Kano, de grondlegger van judo. Hij wordt een jaar na de oprichting van de Kodokan geboren. Op kostschool komt hij in contact met judo. Na zijn eindexamen gaat hij naar de Waseda Universiteit in Tokio. Hij wil vooral een plek krijgen in de Kodokan. Dat lukt hem als hij 22 is. In 1956 begint hij te schrijven aan The Canon of Judo, een belangrijk werk over judo. Hij krijgt de 10e dan op 65-jarige leeftijd. Hij jureert nog op de Olympische Spelen van Tokio in 1964. In januari 1965 sterft hij aan keelkanker.