Heroes Den Bosch: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
26 bytes verwijderd ,  13 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k
 
=== Historie ===
EiffelTowers Den Bosch is in juni 2005 opgericht en komt voort uit twee andere eredivisie clubs, namelijk EBBC Den Bosch en EiffelTowers Nijmegen. De club heeft een van de grootste budgetten van de eredivisie teamseredivisieteams in Nederland, en heeft daarmee goede spelers kunnen aantrekken en werd in hun eerste seizoen (2005-2006) [[Nederlandse Landskampioenen basketbal|kampioen]] van de Nederlandse eredivisie
 
===EBBC Den Bosch===
Een van de oudste Nederlandse basketbalclubs in de eredivisie was EBBC Den Bosch. De naam van deze club is bekend bij diverse grote clubs in Europa waar het heeft gespeeld en is maarliefstmaar liefst 13 keer Nederlands kampioen geweest(waaronder afgelopen jaar) en drie keer de winnaar van de [[NBB Beker]]. In 2006 wonnen ze het kampioenschap onder leiding van Randy Wiel. Ze hadden de strijd tegen Groningen (4-3) gewonnen. Na het verlies tegen Den Bosch heeft Groningen zijn team op 2 spelers na ontslagen.
 
===EiffelTowers Nijmegen===
In 2000 werd in Nijmegen de eredivisie club EiffelTowers Nijmegen opgericht. Op de licentie van [[BV Wildcats]] kon de club in de eredivisie gaan spelen. Door het budget dat de club had konden goede spelers worden aangetrokken, wat leidde tot goede resultaten. 2003 iswas het grote succesjaar van de EiffelTowers,: ze wonwonnen de [[NBB Beker]], werdwerden kampioen in de eredivisie en wonwonnen de cup van de lageLage landenLanden.<br>
Aan het einde van het seizoen ontstond een conflict met de gemeente over de hal waarin de EiffelTowers speeldespeelden. Er werd besloten te verhuizen naar Den Bosch om daar te fuseren met Tulip Den Bosch. Den Bosch was tevens in de jaren 80tachtig oppermachtig en tevens speelde ze tegen de beste teams uit Europa.
 
===Eiffel===
Sinds de oprichting van de Eiffel TowersEiffelTowers is [[Eiffel]] de hoofdsponsor. Eiffel is een Nederlands bedrijf dat duurzame oplossingen biedt op o.a. het gebied van financiën. Spelers kunnen hun basketballcarièrrebasketbalcarrière combineren met een maatschappelijke baan bij Eiffel. Begin april 2007 verlengde EiffelTowers het sponsorcontract met Eiffel voor 7zeven jaar, tot 2014.
 
== Team 2006/2007 ==
413

bewerkingen

Navigatiemenu