Albert I van Vermandois: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Februari (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Februari (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 10: Regel 10:
|moeder= Adelheid van Frankrijk
|moeder= Adelheid van Frankrijk
}}
}}
'''Albert I van vermandois''' (-987), bijg. ''de Vrome'', was een zoon van Herbert II van Vermandois en Adelheid van Frankrijk. Hij wtrijd lange tijd om [[Reims]] voor zijn broer Hugo, maar stopt deze tenslotte en onderwerpt zich aan [[Lodewijk IV van Frankrijk]]. Na de dood van [[Lodewijk V van Frankrijk]], kant hij zich tegen de verkiezing van [[Hugo Capet]], maar moet tenslotte teoegeven.
'''Albert I van vermandois''' (-987), bijg. ''de Vrome'', was een zoon van Herbert II van Vermandois en Adelheid van Frankrijk. Hij strijd lange tijd om [[Reims]] voor zijn broer Hugo, maar stopt deze strijd tenslotte onsuccesvol en onderwerpt zich aan [[Lodewijk IV van Frankrijk]]. Na de dood van [[Lodewijk V van Frankrijk]], kant hij zich tegen de verkiezing van [[Hugo Capet]], maar moet tenslotte teoegeven.





Versie van 5 mei 2007 15:40

Sjabloon:Dynastie Albert I van vermandois (-987), bijg. de Vrome, was een zoon van Herbert II van Vermandois en Adelheid van Frankrijk. Hij strijd lange tijd om Reims voor zijn broer Hugo, maar stopt deze strijd tenslotte onsuccesvol en onderwerpt zich aan Lodewijk IV van Frankrijk. Na de dood van Lodewijk V van Frankrijk, kant hij zich tegen de verkiezing van Hugo Capet, maar moet tenslotte teoegeven.


Albert was gehuwd met Gerberga,dochter van Giselbert van Lotharingen, die later zou hertrouwen met Lodewijk IV van Frankrijk, en werd vader van:

  • Herbert III
  • Otto, de vermoedelijke stichter van het graafschap Cluny,
  • Liudolf (957-), bisschop van Noyon.