Overleg gebruiker:Torero: verschil tussen versies

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Niels (overleg | bijdragen)
→‎Arbitragezaak: melding uitspraak
Torero (overleg | bijdragen)
Tekst vervangen door "{{nuweg}}"
Regel 1: Regel 1:
{{nuweg}}
<!--{{Gebruikersbox|black|yellow|[[Afbeelding:Flag of Spain.svg|75px]]|Ben even in [[Spanje|España]]. [[23 april]] ben ik er wel weer. Tot later!<br>[[Gebruiker:Torero|Torero]] 16 apr 2007 18:30 (CEST)}}-->
<br clear=all>
*Voor vragen over het [[Portaal:Aardwetenschappen]], zie: [[Overleg portaal:Aardwetenschappen|Portaalvragen]]
*<small>Voor Ouwe Koeien van overleg, zie: [[Overleg_gebruiker:Torero/Ouwe Koeien|Ouwe Koeien]]</small>
*<small>Voor mijn bijdragen, zie: [[Gebruiker:Torero/Mijn bijdragen|Mijn bijdragen]]</small>
*<sup style="color:red; cursor:help;" title="Handige linkmogelijkheid, hè?">[Ga hier heens met de muis overheen]</sup>
<center>
<p><big>[http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Overleg_gebruiker:Torero&action=edit&section=new Nieuw onderwerp/New Subject]</big></p></center>
==Projecten nog te doen/verbeteren==
*[[Lijst van mineralen]]
*[[Lijst van torero's]]
*[[Wikipedia:Wikiproject_mineralen/Mineralen_zonder_artikel|Lijst van mineralen zonder artikel, maar met foto op Commons]]
*[[Gebruiker:Torero/Mineralenteller|Mineralenteller]]
*:
*[[Geologie van de Pyreneeën]] - [[Figols]] - [[Talarn]] - [[Dreimühlen]] - [[Tabernas]] - [[Kimmeridge Bay]] - [[Lulworth Cove]] - '''Mineralen enzo:'''<br>
[[chondrodiet]] - [[hercyniet]] - [[akermaniet]] - [[anniet]] - [[diginiet]] - [[eckermanniet]] - [[gedriet]] - [[katoforiet]] - [[kornerupien]] - [[lizardiet]] - [[loellingiet]] - [[maghemiet]] - [[margariet]] - [[norbergiet]] - [[troiliet]] - [[wustiet]] - [[Farmacosideriet]] - [[Uranocirciet]] - [[Zeuneriet]] - [[Fosfuranyliet]] - [[Titaanclinohumiet]] - [[Howliet]] - [[Grandidieriet]] - [[Cuspidien]] - [[Eudialiet]] - [[Baveniet]] - [[Kämmereriet]]
----
[[sedimentaire facies]] - [[Siberian Traps]] - [[ignimbriet]]

== Blowout ==

Moi Torero, ik liep toevallig op tegen een artikeltje dat over de enige [[blow out]] in Nederland ging, bij [['t Haantje]]. Daar ik geen jota verstand van de materie heb dacht ik, laat ik eens kijken wat wij over de blowout hebben. Daar werd ik weinig wijzer van. Jij werkt dacht ik bij een van de Zeven Zusters, zou je er eens naar kunnen kijken? [[Gebruiker:Peter boelens|Peter boelens]] 6 apr 2007 10:39 (CEST)
:Hai Peter, ik weet er zelf ook niet gek veel van, omdat het erg technisch is. Kan er wel even induiken in de materie, maar ik kan even geen garanties geven over een termijn, heb het erg druk, sorry. Dank voor de tip! [[Gebruiker:Torero|Torero]] 8 apr 2007 13:40 (CEST)
::Zeg als je tijd hebt om je met [[Idéfix]] bezig te houden dan verwacht ik wel heel snel een verantwoorde aanvulling :-), had jij het prachtlemma gezien dat ik verwijderd had? [[Gebruiker:Peter boelens|Peter boelens]] 12 apr 2007 19:20 (CEST)

==[[Opwarming van de Aarde]]==
Beste Torero. Zou jij een mogelijkheid zien om hier een plaatje bij te plaatsen dat verder gaat dan de afgelopen 150 jaar. Het is natuurlijk wel fijn als dit ook eens in context gezet wordt. Ik hoop dat jij vanuit je vakgebied hier meer over weet of kan vinden. groeten, [[Gebruiker:Migdejong|Mig de Jong]] 7 apr 2007 13:35 (CEST)
:Heel graag, Mig. Het probleem is alleen dat zoveel van die plaatjes auteursrechtelijk beschermd zijn. Sowieso wil ik meer in deze stof duiken om het debat met de Gore-geylers beter aan te kunnen. Zal moeilijk worden om vrije plaatjes te vinden, dé makke van het überstrenge Wikipedia-beleid. Maar volgens mij had ik dat al es gezegd ;-) Groet, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 8 apr 2007 13:40 (CEST)
::tja Torero, dat is inderdaad een probleem, dat ik me nu opeens weer herinner. Misschien heb je een databron, liefst twee of drie. Daar kan ik dan een mooi grafiekje van maken, dat ook op commons en in de andere wiki's terecht kan komen. Zoals het er nu staat is het een eenzijdig CO2 --> opwarming verhaal, terwijl wij wel beter (moeten) weten. [[Gebruiker:Migdejong|Mig de Jong]] 8 apr 2007 20:48 (CEST)
Hoi! Kun je eens kijken naar [[broeikaseffect]]? Ik heb het net doorgelezen en vind het nogal een eenzijdig Al Gore verhaal, ik durf alleen niet te zeggen waar de POV precies in zit. [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 12 apr 2007 15:46 (CEST)
:Het stikte van de POV, zaten mengelmoezen van klimaatverandering, broeikaseffect en versterkt broeikaseffect door elkaar en gewoon slecht taalgebruik af en toe. Ik heb geprobeerd het te verbeteren ([http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Broeikaseffect&diff=7647665&oldid=7637522 Zie voor en na]) en ik zag dat ook [[gebruiker:Koenb|Koenb]] iets had gewijzigd, terwijl ik ermee aan de slag was. Ik hoop dat het nu een beter verhaal is, maar verander gerust wat je niet zint. [[Gebruiker:Torero|Torero]] 12 apr 2007 18:02 (CEST)

==[[Seismische discontinuïteit]]==
N.a.v. [http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Seismische_discontinu%C3%AFteit&curid=825227&diff=7632274&oldid=7453680&rcid=7450398 deze] wijziging: dit is maar welke schillen je bedoelt. Het verschil tussen de mantel en de korst is bv. chemisch (andere mineralen/gesteenten), datzelfde chemische verschil veroorzaakt de discontinuïteit. Het verschil tussen de lithosfeer en astenosfeer is fysisch en per defintie is de grens tussen de twee de betreffende discontinuïteit. [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 11 apr 2007 13:15 (CEST)
:Hmm, ja dat is waar (heb veel geleerd van je artikelen, kende alleen de Moho), maar het andere is erg raar: dan zou ik zeggen dat overgangen veelal '''samenvallen''' met seismische discontinuiteiten. De overgangen zijn er alleen maar door fysische of chemische processen, ze staan niet op zichzelf. Overgangen doen niks, ze zijn altijd het resultaat van iets. Een discontinuiteit (in seismische, fysische, chemische, biologische, etc. eigenschappen) veroorzaakt een overgang, andersom lijkt me onzinnig... Maar mooie stukjes! Groet, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 11 apr 2007 13:20 (CEST)
Ach so... ik bedoelde met "discontinuïteit" een seismische discontinuïteit, die wordt veroorzaakt door een fysische of chemische. Maar ik zie nu dat het ook anders uitgelegd kan worden ja. Geen dank aan mij maar aan [[:de:Benutzer:Iwoelbern]] (PhD in seismologie) en [[:de:Benutzer:Geof]], kijk voor de lol eens op hun GP's: die lui hebben een hoop moois toegevoegd op de Duitse wikipedia. Ik heb bij het vertalen zelf ook een hoop bijgeleerd, mijn kennis hield net als de jouwe op bij de Moho. [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 11 apr 2007 13:30 (CEST)

== Reactie copyright ==

Sorry voor de ietwat late reactie.. Maar ik ben het ook helemaal eens met jou! Natuurlijk dienen we auteursrechten te respecteren, maar als je kijkt naar PirateBay of andere torrentz websites (alleen als voorbeeld(!)), die zijn nog veel illegaler dan dat wij een keer cover van een dvd cover bij een artikel doen. Dat zorgt ten eerste voor meer bekendheid van die film, dus dat is alleen maar gunstig voor de makers er van. Ten tweede fleurt het artikel heel erg op. Kom op, zo erg is het toch niet eens een afbeelding niet helemaal volgens het boekje te uploaden. Het is soms verdomde lastig met de auteursrechten, maar op het internet gebeurd het op zeeeer grote schaal, zoals ik al zei die torrentz, dus wij zijn dan idd alleen maar brave kindjes'''<font color="006400">[[Gebruiker:Joël|<font color="005500">J</font><font color="007700">o</font><font color="009900">ē</font><font color="00BB00">l</font>]]</font>''' | [[Overleg gebruiker:Joël|<small><font color="666666">overleg</font></small>]] 12 apr 2007 17:39 (CEST)
:Weet je wat het probleem is? Wikipedia wordt voor een groot deel geregeerd door mensen die volledig los zijn van de werkelijkheid. Ze denken Wikipedia, slapen Wikipedia, eten Wikipedia, etc. Dat de hele wereld van "jatwerk" aan elkaar hangt, willen ze niet zien. Enerzijds zijn het idealisten, anderzijds volkomen van de werkelijkheid afgekeerde studeerkamergeleerden. Ik hoop dat mede door pragmatischere en realistischere visies als die van jou (en ik hoop die zelf ook te hebben), die verschrikkelijke braafste-jongetje-van-de-klas mentaliteit gaat verdwijnen. Het doel moet voor ogen blijven: informatie bieden die door iedereen geraadpleegd en waar mogelijk veranderd kan worden. Als je jezelf een groot deel informatie ontzegt, puur en alleen om idealistische of angsthazerige redenen, ben je in mijn optiek dom bezig. Tijd voor ons om een beetje realiteitszin terug te brengen. Daarom was ik blij met je verhaal. Ga zo door, groet, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 12 apr 2007 18:07 (CEST)

hoezo dat dat kan je toch net zo goed het resultaat van elk jaar vermelden?

== Beetje boos? ==

Kom op, laat je je zo makkelijk stangen? Tig keer tegenstemmen geldt echt maar één keer! [[Gebruiker:Peter boelens|Peter boelens]] 12 apr 2007 23:37 (CEST)
:Het slaat toch nergens op als een peiling minder dan een maand heeft plaatsgevonden en geconcludeerd was dat het behouden werd, en nu gewoon vrolijkjes WEER nomineren, in de hoop de Wikipedia (alweer) te ontdoen van een nuttige categorie... Zucht, dat is geen opbouw, dat is afbraak. [[Gebruiker:Torero|Torero]] 12 apr 2007 23:42 (CEST)
::Blijkbaar gebeurt er iets dat je niet zint. Zou je bij een reactie daarop wel je taal willen kuisen, ook in de bewerkingssamenvatting[http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Te_verwijderen_categorie%C3%ABn&diff=7651701&oldid=7651633]? Dank daarvoor. Groet, [[Gebruiker:Siebrand|Siebrand]] [[Overleg gebruiker:Siebrand|<small>(overleg)</small>]] 12 apr 2007 23:49 (CEST)
::@Torero, de laatste keer dat ik de te verwijderen cat's tegen kwam was dat toen de categorie Groninger werd verwijderd, dat vond ik een beetje dom. Maar toen ik die cat opnieuw aanmaakte werd mij dat zwaar verweten, geen Groninger dan ook geen Amsterdammer. [[Gebruiker:Peter boelens|Peter boelens]] 12 apr 2007 23:56 (CEST)

== [[Naicamijn]] ==

Zou je wanneer je tijd hebt het artikel eens door kunnen lezen en kijken of mijn verhaal een beetje klopt? Ik heb het gemaakt n.a.v. een bericht in de krant, maar ik heb eigenlijk totaal geen verstand van het onderwerp. - [[Gebruiker:Dammit|Dammit]] 13 apr 2007 23:20 (CEST)

== PvdW: Bedankt voor je stem ==

Beste {{PAGENAME}},
<br/>bedankt voor je stem. Het portaal [[Portaal:Wilde Westen|''Wilde Westen'']] is het nieuwe [[Wikipedia:portaal van de week|portaal van de week]]. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het [[Wikipedia:Portaal van de week/Stemlokaal|PvdW stemlokaal]] en een portaal aanmelden kan op de [[Wikipedia:Portaal van de week|PvdW pagina]].
<br/>Groeten, {{Gebruiker:Kameraad Pjotr/handtekening}} 15 apr 2007 11:54 (CEST)

==Heej==
Dacht dat je op wikibreak ging, maar ik zie je nog bewerkingen doen. Als je nog even tijd hebt, kun je even kijken naar mijn nieuwste maaksels [[biostratigrafie]] en [[chronostratigrafie]]? Iets waar jij denk ik meer van weet. [[Lithostratigrafie]] (nu redirect) wil ik ook gaan aanmaken. [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 16 apr 2007 23:02 (CEST)
:Jep, morgenochtend weer naar de Pyreneetjes :-P Ik zal ff kijken ondertussen... Groet, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 16 apr 2007 23:03 (CEST)
::Jij boft toch maar met je baan. Ik zou ook wel weer een veldwerk willen doen (zit al weken binnen te blokken), al was het maar voor de drank en het lekker tekeer gaan met de hamer op wat gesteente. Trouwens, ik had een foto van een ''boundstone'' toegevoegd op klastisch, en het maar bij de Engelse naam genoemd. Had je al een NLse naam gevonden voor die onderverdelingen van sedimentaire keien? [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 16 apr 2007 23:10 (CEST)
:::Ben d'r weer, was inderdaad erg goed. Nieuwe ontsluitingen bezocht en erg goed weer gehad. Ik heb volgens mij Visser erop nageslagen, maar daar stonden geen vertalingen in volgens mij. Morgen op het werk kan ik wel een sjabloontje knutselen, heb daar nog wat liggen. Wanneer komt de almanak eigenlijk uit? ;-) Groet, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 22 apr 2007 17:09 (CEST)

== geologie van de Filipijnen ==

Weet jij als geoloog misschien waar ik informatie zou kunnen vinden over de geologie van de Filipijnen. Er zijn namelijk weer plannen om een artikel [[Geologie van de Filipijnen]] te starten. Ik kan alleen arg weinig info vinden. [[Gebruiker:Magalhães|Magalhães]] 24 apr 2007 15:27 (CEST)
:Oef, dat zal lastig worden. Ik zal nu even wat dingen (artikelen) opzoeken, laat ik je helpen bij dat artikel, ok? Google biedt waarschijnlijk niet zoveel. Ik werk eraan! Groet, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 24 apr 2007 15:41 (CEST)
::Wat hulp kan ik zeker gebruiken. We zouden de eerste Wikipedia worden die er iets over heeft! [[Gebruiker:Magalhães|Magalhães]] 24 apr 2007 15:49 (CEST)
:::Heb 8 artikelen gevonden die nuttig kunnen zijn. Ik zal ze uitprinten en vast een opzetje maken, ok? Mzl, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 24 apr 2007 16:08 (CEST)
::::Cool! Alvast bedankt. [[Gebruiker:Magalhães|Magalhães]] 24 apr 2007 16:12 (CEST)
:::::[[Gebruiker:Ucucha]] is je net voor geweest zoals je wellicht gezien hebt. Hij heeft als bron een artikel van de Amerikaanse zoöloog Heaney uit 1986 gebruikt. Misschien kan je er eens naar kijken en eventueel wat aanvullingen doen? [[Gebruiker:Magalhães|Magalhães]] 27 apr 2007 15:03 (CEST)
::::::Nou ja, als het zo moet... Ik was nog in voorbereiding enzo, maar heb er nu niet zo'n trek meer in eigenlijk. Ik weet wel dat er niet zoiets bestaat als "eigen" wiki's, maar zou graag de starter geweest zijn. Als ik zin heb, kijk ik er nog even naar, maar heb het nogal druk. Heb 3 goede artikelen gevonden die ik wilde samenvatten en wikiwaardig beschrijven, maar ik denk dat ik een ander regionaal geologisch onderwerpje neem. Jammer, maar goed. Groet en dank voor de tip! [[Gebruiker:Torero|Torero]] 27 apr 2007 15:07 (CEST)
:::::::Het spijt me dat ik je het gras voor de voeten heb weggemaaid. Het lijkt me toch eigenlijk beter als een geologisch onderwerp door een geoloog wordt beschreven. Zal ik mijn artikel maar verwijderen zodat jij een nieuw kan schrijven? ;-) [[Overleg gebruiker:Ucucha|Ucucha]] 27 apr 2007 15:50 (CEST)
::::::Nee nee, natuurlijk niet! Het is juist goed als je meedenkt en helpt. Nee, ik reageerde een beetje bot, wat andere dingetjes die meespelen... Ik wil meehelpen maar heb het erg druk. Zal mn artikelen es doornemen. Dank voor je werk! Groet, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 27 apr 2007 15:52 (CEST)

==Uitgelicht==
Hoi, ff kortsluiten over portaal:aardwetenschappen. Sinds de nieuwe hoofdpagina online is hebben we een stijging gezien in bezoekersaantallen: nu rond de 50 per dag, dat was 20. Hoewel de foutenmarges groot zijn durf ik wel te concluderen dat de nieuwe hoofdpagina ons geen windeieren legt, we staan daar bovenaan!

Ik begin te vermoeden dat Secar definitief van wikipedia verdwenen is. Ik heb nog eens op geopedia gekeken maar kan niet zeggen of hij daaraan nu wel bezig is geweest in de tussentijd. Misschien moeten we zijn naam verwijderen als portaalhelper.

Welke artikelen gaan we uitlichten? Ik had er al 2 vervangen maar hulp is meer dan welkom!

De almanak is een lang verhaal waarvan het einde eindelijk in zicht komt. Ik hoop binnen een paar maanden eindelijk klaar. [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 25 apr 2007 18:28 (CEST)
:Ja, mooi van de nieuwe hoofdpagina! Secar komt inderdaad niet meer terug denk ik. Ik zal hem wel verwijderen. Oh ja, het is weer tijd he? Ik zal even kijken, heb het -zoals gewoonlijk- weer lekker druk en het is veel te lekker weer om lang aan de Wiki te zitten... Die almanak komt ergens als ik 43 ben denk ik. :-P Mzzl, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 26 apr 2007 12:47 (CEST)

== Kryptoniet ==

Hoi Torero, je wekt de indruk redelijk veel te weten van mineralen. Zou je in die hoedanigheid eens kunnen kijken naar wat er op het artikel [[Kryptoniet]] wordt geschreven over Jadariet (zie ook de OP)? Alvast bedankt, [[Gebruiker:Pbech|Paul B]] 25 apr 2007 18:48 (CEST)
:Zie overigens [[:en:Jadarite]] [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 25 apr 2007 19:15 (CEST)
::Ah, ik zal kijken. Zag wel een leuk nieuwsfeitje voorbij komen inderdaad. Dank voor de tip, groet, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 26 apr 2007 12:47 (CEST)
:::[[Jadariet]] staat erop! [[Gebruiker:Torero|Torero]] 26 apr 2007 13:18 (CEST)
::::Ik heb hem gezien. Leuk! en bedankt. [[Gebruiker:Pbech|Paul B]] 26 apr 2007 13:22 (CEST)

== Verwijderingsnominatie [[:Afbeelding:Jadarite.jpg]] ==
Beste {{PAGENAME}}, je hebt één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om , [[:Afbeelding:Jadarite.jpg]]. De reden hiervoor staat op [[Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070428]] en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op [[Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst]]. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. '''NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd.''' Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --[[Gebruiker:E85Bot|E85Bot]] 29 apr 2007 03:04 (CEST)

== hulp ==

Torero,

Kan jij met aan geologische en -grafische info (sites of andere teksten) helpen over een aantal items uit de Roussillon:

-het ontstaan van de "étang de Salses/Leucate",

-de "Pic de Canigou" en het ontstaan van de Pyreneeën,

-de "Gorges de la Fou",

-"Banyuls-sur-Mer": ontstaan van de rotsige kust, vergelijkbaar met de Catalaanse Costa Brava (?), en de bodemgesteldheid, belangrijk van het kweken van druiven?

Vriendelijk,

xarnego
[[Gebruiker:213.119.117.47|213.119.117.47]]

== Hemichordata ==
Hallo Torero, je hebt het artikel [[Graptoliet]] aangemaakt en in de niet-bestaande [[:categorie:Hemichordata]] geplaatst. Ik zou de categorie graag voor je gefixt hebben, maar ik heb geen idee in welke parent-categorie deze moet staan... Zou je daar zelf even naar willen kijken? Alvast bedankt. Groet, [[Gebruiker:Alankomaat|Alankomaat]] 30 apr 2007 11:39 (CEST)

==Regblok==
Torero, ik heb vele malen met alle variaties tussen een lach en een traan jouw tirades en anderssoortige commentaren op WP gelezen, heb altijd tegen blokkades voor jou gestemd, maar daarbij heb ik me wel voorgenomen een streep te trekken waar jij of wie dan ook niet overheen dienen te gaan. Deze streep heb jij nu m.i. ruimhartig overschreden met je aanvallen op Galway, in het bijzonder op [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Galwaygirl en Torero]]. Dit heeft niets meer met ironie of sarcasme te maken, dit is gewoon bijzonder denigrerend en respectloos. Vandaar dat ik mij genoodzaakt voel om een blok tegen jou aan te vragen, voordat dit helemaal uit de hand loopt. [[Gebruiker:Mhaesen|Mhaesen]] 2 mei 2007 11:10 (CEST)
:Je bedoelt dat het niet respectloos is zoals mevrouw Galwaygirl zich '''gedraagt''' (daden dus). Als zij niet tegen harde kritiek kan, dan is dat toch echt haar probleem. Ik heb ook totaal geen respect voor haar. Respect moet je verdienen en zij heeft disrespect juist verdiend door haar optreden. Als jij denkt dat een Regblok iets oplost, ga je gang joh. Mensen die kritiek uiten kunnen namelijk maar beter zo snel mogelijk de mond gesnoerd worden. Genoeg voorbeelden uit het verleden en heden van regimes waar dat allemaal heerlijk gaat. Tschuess, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 2 mei 2007 11:15 (CEST)
::Ik word hier zo kwaad om... Waarom overleggen jullie niet eerst in plaats van formeel-juridische procedures te starten? Waarom is er niemand die Torero normaal aanspreekt (in de zin van: "hee, doe es normaal, eikel")? Galwaygirl zal (begrijpelijk) dat niet gedaan hebben omdat ze geen zin heeft om met Torero te overleggen, maar als je iemand negeert, dan ook niet achter-de-rug-om derden erbij betrekken met als doel een "straf" gedaan te krijgen. Persoonlijke genoegdoening zoeken op deze manier is zielig! De enige twee correcte handelswijzes zijn eerst opheldering vragen; of negeren en blijven negeren.
::Op deze manier moeten we niet op wikipedia met elkaar omgaan of willen omgaan. Regels stellen we met elkaar op, niet d.m.v. publieke lynchparijen omdat één of meerdere gebruikers hun eigen normen en waarden op de gemeenschap willen projecteren. [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 2 mei 2007 11:47 (CEST)

:::Torero is al voldoende aangesproken nav zijn uitlatingen op betreffende pagina's, en neemt geen enkel woord terug. Ik hoef dit niet nogmaals over te doen. Zoals gezegd, voor mij persoonlijk is dit een zwarte dag op wikipedia, ik schep geen enkel genoegen hierin. De formele procedure was reeds opgestart bij de ArbCie, die duidelijk heeft aangegeven dat er andere manieren zijn om dit aan te kaarten, hetgeen ik gedaan heb. Ik heb in het verleden niet anders gedaan dan Torero genegeerd, maar zoals gezegd, en dit is de laatste keer dat ik mezelf herhaal, ik heb bij vorige gelegenheden reeds voor mezelf de streep getrokken, die nu overschreden is. [[Gebruiker:Mhaesen|Mhaesen]] 2 mei 2007 12:10 (CEST)
::"Juridisch" zijn we allemaal onschuldig, tot de schuld bewezen is. Zolang er geen uitspraak van gemeenschap of ArbCom is is niets bewezen. Willen we hier gelijk een vervelende discussie/stemming over die een week gaat duren? Ik niet. We hebben ook nog de wikiquette ("ga uit van goede wil", enz), die zou ook voor Torero moeten gelden, zolang onschuldig. Als je hem ergens voor wilt aanklagen, ga eerst uit van goede wil, vraag hem waarom hij iets deed en probeer hem te overtuigen dat het niet klopte. Als dat niet lukt (of je dat nu van tevoren verwachtte of niet) kun je naar de ArbCom gaan. Kwestie van de manier waarop we (inclusief Torero) met elkaar omgaan. Door dit gelijk te doen laat je het conflict escaleren. [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 2 mei 2007 12:52 (CEST)

:::Ik vraag niet om een stemming of peiling, het gaat me niet om schuld, het gaat me om de WP gemeenschap en fundamentele omgangsnormen, juist de wikiquette die jij zo voor staat. Gaat Torero ook uit van goede wil bij Galway? ArbCie vervangt niet de gangbare procedures en is naar eigen zeggen niet bevoegd of geschikt om hierin uitspraak te doen. Woudloper, volgens mij mis je een heleboel stappen die hier al in genomen zijn. Zie de betreffende pagina's. [[Gebruiker:Mhaesen|Mhaesen]] 2 mei 2007 12:59 (CEST)
::::Ik ga bij iedereen uit van goede wil, heb nog nooit 1 woord gewisseld met Galwaygirl voor dit geval. Maar haar onbeschofte gedrag verdiende harde woorden vond ik. En dan hazig dreinend naar de schooljuf lopen, ja, dan vraagt ze er zelf om. Als zij oprechte excuses had gemaakt aan iemand die ze gewoon (weliswaar in lekker weer, weliswaar een beleefd iemand, maar daar gaat het niet om) heeft laten stikken, omdat haar clubje de bureaucratie over ons belangrijker vindt dan een afspraak die ze met mensen maakt, dan was er niks aan de hand geweest. Zij was onbeschoft in haar '''gedrag''' (daad). Dat ik daar "onbeschofte" woorden tegenover stel, soit. Ik laat mensen in ieder geval niet stikken die op mijn komst rekenen. Dan maar onbeschofte praat... [[Gebruiker:Torero|Torero]] 2 mei 2007 13:14 (CEST)
::::::@Mhaesen: Die vraag (''Gaat Torero ook...'') lijkt me inderdaad waar het om moet gaan. Dat had aan Torero voorgelegd moeten worden (ook als je denkt dat dit geen zin heeft). De beste pagina om dat te doen lijkt me deze OP, maar hij was niet eens op de hoogte van het verzoek aan de ArbCom. Ik kan me voorstellen dat het dan achterbaks op hem overkomt en dat hij zich geprovoceerd voelt. Dat lijkt me geen goede zaak.
::::::@Torero: het was iets dat buiten wikipedia omging. Wie weet heeft Galwaygirl uitgebreid excuses gemaakt IRL zonder dat we dat hier hebben gemerkt. Vind je niet dat het beter was als het privé was gebleven tussen MoiraMoira en Galwaygirl? [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 2 mei 2007 13:21 (CEST)
:::::::Is het buiten Wikipedia omgegaan? Het was toch echt hier dat Moira haar beklag (op beleefde wijze) deed. De reactie " jammer, pech gehad, volgende keer beter, het lag niet aan ons, maar aan de vergadering" van Galway sprak boekdelen. Afwachtendheid is niet echt mijn ding... [[Gebruiker:Torero|Torero]] 2 mei 2007 13:25 (CEST)
::::::Weet ik :), maar een groot deel van die discussie zal ook buiten wikipedia gevoerd zijn. Het is toch onmogelijk om een goede mening te vormen in een discussie waar je maar een deel van kent. Geef gewoon toe dat je (te) impulsief reageerde en meldt dat aan Galwaygirl met de mededeling dat je je opmerking terugtrekt. Zand erover. [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 2 mei 2007 13:48 (CEST)
:::::::We kunnen toch alleen maar zien wat hier op WP gebeurt. Wat er buiten gebeurt en niet wordt opgeschreven, is hooguit een [[publiek geheim]]. Neemt niet weg dat Torero in deze zaak een redelijk risico heeft genomen door zich zo ''specifiek uit te drukken''. Je weet dat er een aantal elementen op wikipedia actief zijn die je er meteen voor op de vingers tikken. Als ik het verhaal van Moira lees, denk ik ook: lekkere vrienden heb je zo... En voor Moira, die hier het alleractiefst is, is het super jammer. Maar dan ga ''ik'' niet op de wikimeet-pagina schrijven dat een ieder die niet kwam opdagen een [[kuttekop]] is, want dan krijg je zelf een emmer met str0nt over je heen. En als je Torero heet ben je zo geblokkeerd... terecht of niet... Sommige dingen moet je alleen hardop denken... Maar zeker niet opschrijven. [[Gebruiker:Edoderoo|Edo]]<sub>[[Overleg_gebruiker:Edoderoo|Overleg]]</sub> 4 mei 2007 14:56 (CEST)

== tectonisch/tektonisch ==

Hoi Torero, ik zag dat je de titel van tektonische plaat in tectonische plaat had gewijzigd. Bij mijn weten (maar misschien loop ik achter) geeft het Groene Boekje nog steeds "tektonisch", en ik meen dat het beleid is om ons daaraan te houden. Als fysicus voel ik met je mee (ik ga ook elke keer weer bijna over mijn nek als ik [[kwantummechanica]] zie), toch denk ik dat het een goed idee is om de spelling in elk geval consequent (en dát mag dan wel weer met "qu", bah!) te houden, en dus het Groene Boekje te volgen, mét al zijn gebreken... Excuus voor het wat incoherente verhaal, maar het leek me niet zo'n nuttige titelwijziging, die vooral een hoop geredirecte links oplevert. [[Gebruiker:Pbech|Paul B]] 2 mei 2007 23:10 (CEST)
:Ja, volgens mij heb ik zelf Woudloper op de vingers getikt erover, ik weet het ook niet meer. Overdag spreek ik de hele dag Engels, Wikipedia is Nederlands, ik weet het ook niet goed meer. Verander het als je denkt dat het niet goed is, ik zal erop letten waar het kan. Kun jij als fysicus ook iets geofysisch zeggen op die artikels? Groet, [[Gebruiker:Torero|Torero]] 2 mei 2007 23:13 (CEST)

::Sorry, ik heb dit te laat gelezen en heb het al in tektonisch veranderd. Groet, [[Gebruiker:Hephaistos|Hephaistos]] 2 mei 2007 23:25 (CEST)

== Blokkade ==

Moi Torero, ik heb je geblokkeerd. Er waren meerdere mensen die dat wilden doen, maar tot nu toe niemand die het aandurfde. Ik hoop dat de arbcom zich hierover zal uitspreken, maar dat zal denk ik alleen gebeuren als jij deze blokkade ter beoordeling voorlegt. Ik waardeer je zeer als gebruiker, maar ik heb het gehad met jouw gezeur, gestook en, voor mij het belangrijkste, je totale gebrek aan respect voor medegebruikers. Wat mij betreft blijf je bijdragen, alleen ik hoop dat je in de toekomst geen bijdrages meer zal doen op overlegpagina's, althans bijdrages die geen enkel inhoudelijke betekenis hebben. [[Gebruiker:Peter boelens|Peter boelens]] 2 mei 2007 23:29 (CEST)

:Niemand (ECHT NIEMAND) is inhoudelijk op de woorden va Torero ingegaan. Niemand (ECHT NIEMAND) heeft Torero gemaand om zijn woorden aan het fatsoen te toetsen (zoals elke keer als er weer tegen Torero werd geageerd). Om iemand dan twee weken te blokeren... Slecht. Ik denk dat dat de makkelijkste oplossing is. Luiheid misschien? Zeg toch gewoon "Hou je bek, Torero!" In plaats van zijn bek dicht te naaien. Bah! {{Gebruiker:Quichot/HT}} 2 mei 2007 23:41 (CEST)

::Dat NIEMAND wil ik wel betwisten. [[Gebruiker:Peter boelens|Peter boelens]] 3 mei 2007 00:12 (CEST)
:::Op zijn overleg zie ik niets. En de verdere reacties spreken Torero niet rechtstreeks aan op dat gedrag, inderdaad, behalve Woudloper. Zag ik over het hoofd. {{Gebruiker:Quichot/HT}} 3 mei 2007 00:14 (CEST)

:Zowat een jaar geleden hebben er heel veel mensen inhoudelijk gereageerd op Torero. Sindsdien heeft hij inhoudelijks niets nieuws gezegd, alleen zijn dogmaatjes herhaald. Moeten we daar iedere keer op reageren? [[Gebruiker:SanderSpek|Sander Spek]] <small>([[Overleg gebruiker:SanderSpek|overleg]])</small> 3 mei 2007 08:50 (CEST)

== arbcom ==

Ter informatie: Ik heb een [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Torero|zaak]] voorgelegd met jou als hoofdpersoon. [[Gebruiker:Effeietsanders|effe iets anders]] 3 mei 2007 00:06 (CEST)
:Olie op het vuur? Er is ''nu'' een discussie aan de gang. Wat is het doel hiervan? Dossier maken, om Torero nu maar eens echt te dumpen? Waarom gaat toch niemand gewoon praten. Torero is nu geblokeerd, kan niet reageren, wordt flink bekogeld. Dan is het van erg laag niveau om vanaf het balkon ook nog maar wat tomaten te gooien. Trek het in alsjeblieft en doe dit op een beter moment. {{Gebruiker:Quichot/HT}} 3 mei 2007 00:10 (CEST)
::Belachelijk dat Torero geblokkeerd is. Echt stupide. Blokkeer me daar maar voor, maar dit slaat echt nergens op. Ga lekker iets nuttigs doen. [[Gebruiker:Migdejong|Mig de Jong]] 3 mei 2007 00:29 (CEST)

==Dank==
Bedankt voor je interventie op mijn GP. - [[Gebruiker:Advance|Advance]] 4 mei 2007 01:56 (CEST)

==Tijdschaal==
Hoi Torero, zoals je ziet ben ik begonnen met het aanpassen van de tijdschalen: ik maak alle letters kleiner en ik zet de "gelijkwaardige" tijdvakken die onder dezelfde hogere eenheid vallen er ook bij (bv bij Siluur ook Perm, Carboon en Cambrium ipv alleen Ordovicium en Devoon). Ik neem aan dat je hier geen probleem mee hebt? Ik denk niet dat ik het nu klaar krijg en dit weekend ben ik weg, ik maak het volgende week af. Hoe vond je de uitgelichte artikelen? Groet, [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 4 mei 2007 13:08 (CEST)
:Ja, ik zag die indeling. Maakt wel sense (zou Sjonnie M zeggen), om zo beter te kunnen scrollen door de tijdvakken. De kleinere letters vind ik zelf minder mooi. Net even gekeken op het Portaal, was al even niet geweest, de 2 bovenste zijn nieuw he? Die endosymbiontendinges had ik nog nooit van gehoord. Misschien een uitleg bij het plaatje? De metamorfe facies staan er mooi op, misschien dat we dat artikel samen nog kunnen uitbreiden tot een Etalage-artikel? De Etalage is nog veel te mager vind ik, moeten minstens 1000 artikelen in. Ik kijk af en toe op jullie kwaliteitsproject (van Aleichem en jou) en dat gaat aardig. Heb zelf nog steeds een artikel in de maak dat ik ook hoop Etalagewaardig te maken. Maar het is druk... dat ken je wel. Ik zal nog iets over exploratie opzoeken dan wel zelf toevoegen. Groet en goed weekend alvast (ik ben ook niet veel aanwezig, maar de Pyreneeen gaan waarschijnlijk niet door :-( ), [[Gebruiker:Torero|Torero]] 4 mei 2007 13:14 (CEST)
K*t voor je dat het niet doorgaat! Het probleem met de lettergrootte is dat bij sommige tijdperken de sjablonen erg groot worden, zeker als je meer tijdperken gaat toevoegen (we zijn het eens dat dat nodig is? Ik vond het iig vervelend scrollen door de tijdschaal), bv wat ik op [[Weichselien]] gedaan heb. Etalage-artikelen vind ik prima, maar ik heb idd ook weinig tijd. Voor alleen informatie in de wikipedie zetten heb je geen uitblinkend artikel nodig maar soms ben ik wel eens erg tevreden over iets, zoals laatst bij [[aardmagnetisch veld]], daarom ook in de review gezet. Ben je nog van plan de lithostratigrafie van NL toe te voegen? Ik ga nu uitloggen dus prettig weekend ook! [[Gebruiker:Woudloper|Woudloper]] 4 mei 2007 13:22 (CEST)
:Ja, heb voor dat magnetisch veld wat "supporting wikis" toegevoegd, omdat het commentaar (terecht) was dat er teveel rode links in stonden. Mooi stuk, erg netjes, prima Etalage-materiaal. Weichselien is inderdaad erg groot, maar de meeste tijdvakken vallen wel mee toch? Dan zou ik liever de kopjes bovenaan verkleinen dan de etage-namen.
:Ik ben nog heel veel van plan, lithostrat ligt op de plank, ben nu even in de platen gedoken en mijn artikel moet ik ook nog afmaken. Er is veel te doen, ook op de professionele wiki waar ik je over vertelde. Die gaat erg goed en ik heb ons Portaal gekopieerd en dat blinkt binnenkort hier. Sja, Pyreneen niet, maar binnenkort weer Almeria en in juni Bahama's. Mag niet klagen, doe ik ook niet ;-) Groet en spreek je volgende week dan weer. [[Gebruiker:Torero|Torero]] 4 mei 2007 13:38 (CEST)

==moord op pim fortuyn==
Hoi Torreo, gebruiker JKK is bezig steeds het kopje '''triva''' bij het artikel moord op Pim Fortuyn weg te halen omdat hij vind dat het een verzinsel is van de fortuyn afdeling spijkernise en hij vind dat het pov is, ik ben het daar (uiteraard)niet mee eens en vind dat de zin zoals hij er nu (o.a. met jouw medewerking) staat prima neutraal is en dat het onzin is om deze weg te halen, ik zie het hetzelfde als dat iemand de dodenherdenking weg zou halen uit wikipedia, graag jouw mening[[Gebruiker:Johanna83|Johanna83]] 5 mei 2007 09:00 (CEST)

Er is inmiddels een onofficieele stemming gaande op de overlegpagina van het [[http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Moord_op_Pim_Fortuyn#Onofficieel_peilinkje lemma]] [[Gebruiker:Johanna83|Johanna83]] 5 mei 2007 16:00 (CEST)
:Ah, ik had al ergens gereageerd, maar discussies lopen op verschillende plekken.. [[Gebruiker:Torero|Torero]] 5 mei 2007 16:08 (CEST)
::Ja discussies waaieren nogal eens uit, de onofficieele stemming is overigens maar op een plek gelukkig[[Gebruiker:Johanna83|Johanna83]] 5 mei 2007 23:36 (CEST)

== Vergroten/verkleinen plaatjes ==
Hey Torero, ik zag dat je onlangs de grootte van de thumbs op [[F-16 Fighting Falcon]] had aangepast en ik vroeg me een beetje af waarom. In de bewerkingssamenvatting gaf je aan dat je de plaatjes groter had gemaakt, maar bij mij zijn ze dus kleiner nu. Je kunt namelijk de grootte waarop je thumbnails wilt zien in je voorkeuren (bij ''bestanden'') aanpassen, zo kan iedereen apart bepalen hoe groot ze moeten zijn. Indien je ze niet hebt aangepast omdat er een probleem was met de layout ofzo, zou ik dus graag zien dat dit teruggedraaid werd. - [[Gebruiker:Dammit|Dammit]] 5 mei 2007 13:36 (CEST)
:Ik wist niet dat dat kon. Heb het bij mij standaard op 300px gezet en nu ook de plaatjes in het artikel op 300px. Ik vind dat een artikel met zoveel tekst best mooie grote verduidelijkende plaatjes mag hebben? [[Gebruiker:Torero|Torero]] 5 mei 2007 16:08 (CEST)
== PvdW: Bedankt voor je stem ==
Beste {{PAGENAME}}, <br/>bedankt voor je stem. Het portaal <i>[[Portaal:Spanje|Spanje]]</i> is het nieuwe [[Wikipedia:portaal van de week|portaal van de week]]. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het [[Wikipedia:Portaal van de week/Stemlokaal|PvdW stemlokaal]] en een portaal aanmelden kan op de [[Wikipedia:Portaal van de week|PvdW pagina]]. <br/>Groeten, {{Gebruiker:Kameraad Pjotr/handtekening}} 6 mei 2007 12:51 (CEST)

== Arbitragezaak ==

Hallo Torero,

Het zal je niet ontgaan zijn dat de Arbitragecommissie een [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Torero|zaak]] in
behandeling heeft genomen waarbij gevraagd wordt maatregelen te
treffen aangaande jouw "destructieve gedrag" op de wiki.

De commissie nodigt je uit om per e-mail te reageren op deze
aangemelde zaak. Een eventuele reactie wordt graag binnen 3 dagen
tegemoet gezien en kun je richten aan [[afbeelding:Arbcom.svg|200 px]].

Het is mogelijk dat de Arbitragecommissie de inhoud van jouw
antwoordmail bekend maakt aan andere betrokkenen tijdens de
behandeling van deze zaak tenzij je expliciet in de mail aangeeft dat
je dit niet wenst. In dat geval zal de mail vanzelfsprekend
vertrouwelijk worden behandeld.

Namens de Arbitragecommissie,

{{Gebruiker:NielsF/Sig}} 7 mei 2007 00:28 (CEST)

=== Uitspraak ===
De commissie heeft uitspraak gedaan in de zaak. Zie [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Torero]]. Mvg, {{Gebruiker:NielsF/Sig}} 10 mei 2007 18:23 (CEST)

== Dorp in Friesland ==

Dag Torero, hoewel ik het w.b. onderbuikgevoel 100% eens ben met je kwalificatie van [[Heerenveen|de desbetreffende pagina]], is zomaar knippen-en-plakken en leeghalen zowel GFDL-technisch als "hoe-het-hoort-op-Wikipedia"-technisch niet helemaal in de haak. Volg ajb de "kanalen" (overlegpagina, evt [[WP:OG]] enzo) anders krijgen we onnodige revertwars enzo. Groet, {{Gebruiker:NielsF/Sig}} 10 mei 2007 00:34 (CEST)

Versie van 10 mei 2007 18:31

Nuweg   Deze gebruikersoverlegpagina is genomineerd voor directe verwijdering



De inhoud van deze pagina dient te voldoen aan de criteria voor directe verwijdering.
Indien de inhoud van deze pagina hieraan niet voldoet, gelieve deze dan op reguliere wijze te nomineren voor verwijdering en op de beoordelingslijst te plaatsen.
Om hier mogelijk meer informatie over te krijgen, zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Direct te verwijderen.

Vlag van Verenigd Koninkrijk This user talk page has been nominated for speedy deletion. It must meet the requirements for speedy deletion, otherwise use the regular procedure for nominating pages.