Bert Garthoff: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  13 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuw)
 
k
Tot september [[1945]] zat hij in een [[Jappenkamp]]. Na de oorlog werkte hij, met een onderbreking van een jaar verlof in Nederland, nog vijf jaar bij de omroep in [[Jakarta]]. Daarna keerde hij definitief terug naar Nederland. Hij was vier jaar verbonden aan [[Radio Nederland Wereldomroep]] en trad in [[1955]] in dienst bij de [[VARA]].
 
Garthoff werd bekend als presentator van "Dit is uw leven", de Nederlandse versie van "This is your life", waarin een (min of meer) prominente landgenoot centraal stond en geconfronteerd werd met (al dan niet uit het oog verloren) vrienden en familieleden. Hij presenteerde het eerste seizoen van de radioversie, in [[1957]], en daarna vier jaar de televisieversie "Anders dan anderen". Het radioprogramma bleef daarnaast bestaan, al werd de presentatie overgenomen door [[Letty Kosterman]]. Na een paar jaar vond Garthoff de formule (aan het eind de "verrassende" binnenkomst van een overgevolgenovergevlogen familielid uit [[Australië]] of [[Canada]]) te voorspelbaar worden en hield hij ermee op.
 
Het bekendste programma van Garthoff was echter het natuurprogramma "Weer of geen weer", dat hij van [[1955]] tot zijn pensioen in [[1978]] iedere zondagochtend presenteerde. Hij werd hiermee een van de eersten die voor de microfoon aandacht vroegen voor het milieu. Een vaste gast in dit radioprogramma, dat hij maakte met [[Leo de Beer]], was de bioloog [[Fop I. Brouwer]] met zijn rubriek "Wat leeft en groeit en ons altijd weer boeit". Na Garthoffs pensioen werd zijn programma opgevolgd door [[Vroege Vogels]].
28.682

bewerkingen

Navigatiemenu