Steve + Sky: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Groenig (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Groenig (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 9: Regel 9:
{{beg|kunst & cultuur}}
{{beg|kunst & cultuur}}


[[Categorie:Vlaams film|Steve+Sky]]
[[Categorie:Vlaamse film|Steve+Sky]]

Versie van 7 jun 2007 02:21

"Steve+Sky (2004) is een Vlaamse film, van de talentvolle regisseur Felix van Groeningen. Hij regisseerde niet alleen de film, maar schreef ook het script zelfHet was zijn eerste langspeelfilm, gevolgd door zijn nieuwste film "Dagen zonder lief". In de hoofdrol kan je onder andere voormalig topmodel Delfine Bafort, beginnen acteur Titus De Voogdt en theateracteur Johan Heldenbergh aan het werk zien.

De film speelt zich af aan de beruchte Kortrijksesteenweg in Gent, dat bekend staat om zijn vele bordelen. De kleine boef Steve (Titus De Voogdt) komt vrij uit de gevangenis en gaat zijn ex-celgenoot Jean-Claude (Johan Heldenbergh) bezoeken in diens bar. Daar leert hij de mooie en intrigerende Sky (Delfine Bafort) kennen en ze beginnen een passionele relatie.

De soundtrack van de film werd samengesteld door de broertjes Dewaele, ook bekend onder beroemde namen als Soulwax en 2 many dj's. Zo kozen ze onder andere "De meeste dromen zijn bedrog" van Marco Borsato, de culthit "Putain Putain" van TC Matic (de groep van Arno Hintjens) en "Beats of love" van Nacht und Nebel om de film zijn speciale sfeertje te geven.