Gegen die Wand: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  13 jaar geleden
Dt-fout
k (Spellingscontrole)
(Dt-fout)
{{spoiler}}
De film gaat over het leven van twee Turken in [[Hamburg]]. Hij, Celit, ([[Birol Ünel]]) is een ietwat aan lager wal geraakte man van begin 40. Zij, Sibel, ([[Sibel Kekilli]]) is een vrouw van begin 20, die uit het keurslijf van het traditionele Turkse gezin wil ontsnappen (zij wil zoals ze dat zelf zegt feesten en [[neuken]]). Zij ziet in een huwelijk met Celit haar mogelijkheid. De twee ontmoeten elkaar in een psychiatrische inrichting waar beiden zijn opgenomen wegens een [[zelfmoord|zelfmoordpoging]].
Hoewel Celit een huwelijk in eerste instantie niet ziet zitten, stemt hij uiteindelijk toch toe, omdat hij diep in zijn hart het meisje wil helpen. Sibel beloofdbelooft hem (om hem over te halen) dat ze een goede huisgenoot zal zijn, zal koken, opruimen en dat hij niet met haar hoeft te slapen. De jonge vrouw brengt veel verandering in het leven van Celit, ze richt zijn - tot dan toe - zwijnenstalachtige flat opnieuw in, kookt voor hem, en langzaam maar zeker begint Celit zich weer open te stellen voor het leven en voor een vrouw. Het blijkt dat Celit ooit getrouwd is geweest met een vrouw (Katharina), die is overleden, en dat hij daarna het leven niet meer goed aankon.
 
Het echtpaar komt in een moeilijke situatie, ze zijn getrouwd, en er begint wederzijds liefde te ontluiken, maar beiden gaan vreemd (dat was tenslotte de afspraak). Als Sibel een man waarmee zij het bed heeft gedeeld (waarschijnlijk uit liefde voor Celit nu) afwijst, vertelt ze hem dat ze getrouwd is en als hij haar niet met rust laat haar Turkse man hem zal vermoorden. Als hij haar vraagt wie haar man is, vertelt ze hem dat het Celit is. Later begint deze afgewezen man in een bar Celit te jennen over het hoerige gedrag van diens vrouw, en vraagt of hij haar voor 50 euro "in haar kont mag neuken", want hij wil zoals hij dat zegt "een Turkse [[Anale seks|op zijn Grieks neuken]]". Blijkbaar was dat te veel voor Celit, en hij slaat de man, die valt en overlijdt.
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu