Rivera (Uruguay): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Da dinges (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Rei-bot (overleg | bijdragen)
k robot Erbij: vo:Rivera
Regel 35: Regel 35:
[[pl:Rivera (miasto)]]
[[pl:Rivera (miasto)]]
[[pt:Rivera (Uruguai)]]
[[pt:Rivera (Uruguai)]]
[[vo:Rivera]]
[[zh:里韦拉]]
[[zh:里韦拉]]

Versie van 19 jun 2007 23:27

Sjabloon:Plaats in Uruguay Rivera werd gesticht op 20 juli 1867 en werd genoemd naar José Fructuoso Rivera. Het is de hoofdstad van het gelijknamige departement Rivera. De stad telt 64.426 inwoners, wat haar de vijfde grootste stad van Uruguay maakt.

"Santana do Livramento", vaak gewoon "Santana" of "Livramento" genoemd, is de zusterstad va Rivera. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Salto of Artigas worden Rivera en Santana do Livramento niet gescheiden door een rivier, maar wel door een plein met bijbehorende laan. In het midden van het plein is er een brede lijn die noch tot Uruguay en noch tot Brazilië behoort: het zogenaamde niemandsland.

De twee steden samen hebben een bevolking die de 200.000 inwoners benadert. Door de Braziliaanse invloed kent Rivera een van de meest gerespecteerde carnavalsfeesten van Uruguay en wordt er een taal gesproken wat men "portuñol" noemt.

Nog een bijzonderheid van de stad is dat de douanes buiten de stad liggen. Mensen die in Rivera wonen kunnen dus naar hartelust naar Brazilië gaan zonder controle.

In Rivera is ook de oud-Uruguayaanse president Aparicio Méndez (1904-1988) geboren. Hij was president van Uruguay van 1976 tot 1981.