G-proteïnegekoppelde receptor: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Josq (overleg | bijdragen)
k -wiu
Josq (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''G-proteïne gekoppelde receptoren''' (GPCR's) vormen een belangrijke klasse van [[receptor]]en. Ze spelen een rol in een groot aantal [[signaaltransductie]]-processen. Een belangrijke karakteristiek van GPCR's is, dat ze 7 zogenaamde transmembraandomeinen hebben. Deze domeinen bestaan uit een [[α-helix]] die het [[celmembraan]] overspant.
'''G-proteïnegekoppelde receptoren''' (GPCR's) vormen een belangrijke klasse van [[receptor]]en. Ze spelen een rol in een groot aantal [[signaaltransductie]]-processen. Een belangrijke karakteristiek van GPCR's is, dat ze 7 zogenaamde transmembraandomeinen hebben. Deze domeinen bestaan uit een [[α-helix]] die het [[celmembraan]] overspant.


Het grootste deel van de [[geneesmiddel]]en heeft een GPCR als aangrijpingspunt.
Het grootste deel van de [[geneesmiddel]]en heeft een GPCR als aangrijpingspunt.

Versie van 27 jun 2007 11:15

G-proteïnegekoppelde receptoren (GPCR's) vormen een belangrijke klasse van receptoren. Ze spelen een rol in een groot aantal signaaltransductie-processen. Een belangrijke karakteristiek van GPCR's is, dat ze 7 zogenaamde transmembraandomeinen hebben. Deze domeinen bestaan uit een α-helix die het celmembraan overspant.

Het grootste deel van de geneesmiddelen heeft een GPCR als aangrijpingspunt.