Kemmel: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
127 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
== Bezienswaardigheden ==
* De Kemmelberg is een heuvel van 156 m hoog, het hoogste punt uit de provincie.
* Diep onder de Kemmelberg werd net na de [[Tweede Wereldoorlog]] in het grootste geheim de zogenaamde [[Commandobunker van Kemmel]] gegraven. De uitgraving van de Kemmelberg en de installatie van een ondergrondse commandobunker kaderde in het reorganisatieplan van het Belgisch [[Krijgsmacht|Leger]] na [[WOII]]. In het kader van de Eerste wereldoorlog zijn ook 4 oude bunkers op de Lettenberg uitgegraven en gereconstrueerd. Deze gaven tijdens de Eerste Wereldoorlog toegang tot ondergrondse hoofdkwartieren van de Britten.[[Afbeelding:plaatje.png]]
* De ''Zoetemarkt'' is een evenement dat elk jaar plaatsvindt op [[Pinksteren|pinkstermaandag]]. Dan komen alle bakkers en verkopers van zoetigheden naar de Dries om er hun waar aan te prijzen.
* In het Bezoekerscentrum "De Bergen" ga je terug in de tijd. Je ontdekt het ontstaan van de bergen, je ontmoet Kelten, Romeinen, lakenhandelaars en landbouwers. Aan de hand van tekeningen, foto's historische kaarten, maquettes en interactieve elementen krijg je een onverwachte kijk op het landschap van de West-Vlaamse heuvels. Je vindt het bezoekerscentrum in de Reningelststraat 11 te Kemmel.
*
 
== Externe links ==
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu