Canadian Broadcasting Corporation: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Loveless (overleg | bijdragen)
k robot Erbij: yi:Cbc
Regel 23: Regel 23:
[[ja:カナダ放送協会]]
[[ja:カナダ放送協会]]
[[simple:Canadian Broadcasting Corporation]]
[[simple:Canadian Broadcasting Corporation]]
[[yi:Cbc]]
[[zh:加拿大廣播公司]]
[[zh:加拿大廣播公司]]

Versie van 12 jul 2007 10:46

De CBC of Canadian Broadcasting Corporation is de publieke omroep van Canada. Het is een staatsinstelling die verantwoordelijk is voor radio- en televisieuitzendingen in het Engels en het Frans. Die laatsten vallen onder de noemer van SRC (Société Radio-Canada).

De CBC zendt uit op twee landelijke televisiekanalen, respectievelijk een Engelstalig en een Franstalig. Via een netwerk van lokale zenders zijn de uitzendingen in heel Canada te ontvangen, in vele streken niet alleen via een eigen antenne maar vaak ook via kabel en satelliet. Daarnaast zijn er drie CBC-kanalen die enkel via de kabel uitzenden. Het gaat om de nieuwskanalen CBC Newsworld (Engelstalig) en RDI (Franstalig) en het Engelstalige informatiekanaal CBC Country Canada.

Via AM en FM worden vier radiozenders uitgezonden, CBC Radio One en CBC Radio Two in het Engels en La Première Chaîne en Espace Musique in het Frans. De CBC is ook verantwoordelijk voor radiouitzendingen naar het buitenland, onder de naam Radio Canada International.

Externe links