Jean-François Cail: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Drirpeter (overleg | bijdragen)
Pagina aangemaakt: "'''Jean-François Cail''' was een Frans ingenieur. Hij werd geboren te Chef-Boutonne in 1804 en stierf in 1871. Hij richtte een bedrijf op dan locomotieven bouwde,..."
 
EdBever (overleg | bijdragen)
k typos
Regel 1: Regel 1:
'''Jean-François Cail''' was een Frans ingenieur. Hij werd geboren te [[Chef-Boutonne]] in 1804 en stierf in 1871. Hij richtte een bedrijf op dan locomotieven bouwde, maar ook metaalconstructie zoals een viaduct en werk voor de suikerindustrie. Hij liet in Parijs kleine maar degelijke huizen bouwen, om de arbeiders van de spoorweg dicht bij het noordstation te huisvesten. Een straat in Parijs is naar hem genoemd. Hij is één van de 72 Fransen wier namen in de [[Eiffeltoren]] gegrift staan.
'''Jean-François Cail''' was een Frans ingenieur. Hij werd geboren te [[Chef-Boutonne]] in 1804 en stierf in 1871. Hij richtte een bedrijf op dat locomotieven bouwde, maar ook metaalconstructies zoals een viaduct en werk voor de suikerindustrie. Hij liet in Parijs kleine maar degelijke huizen bouwen, om de arbeiders van de spoorweg dicht bij het noordstation te huisvesten. Een straat in Parijs is naar hem genoemd. Hij is één van de 72 Fransen wier namen in de [[Eiffeltoren]] gegrift staan.


[[Categorie:Frans ingenieur]]
[[Categorie:Frans ingenieur]]

Versie van 23 jul 2007 09:35

Jean-François Cail was een Frans ingenieur. Hij werd geboren te Chef-Boutonne in 1804 en stierf in 1871. Hij richtte een bedrijf op dat locomotieven bouwde, maar ook metaalconstructies zoals een viaduct en werk voor de suikerindustrie. Hij liet in Parijs kleine maar degelijke huizen bouwen, om de arbeiders van de spoorweg dicht bij het noordstation te huisvesten. Een straat in Parijs is naar hem genoemd. Hij is één van de 72 Fransen wier namen in de Eiffeltoren gegrift staan.