Dankert en Dankert: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Dankert en Dankert''' is een [[Fries]]talige [[rechtbank]][[soap]] van [[Omrop Fryslân]].
'''Dankert en Dankert''' is een [[Fries]]talige [[rechtbank]][[soap]] van [[Omrop Fryslân]].
De [[televisieserie|serie]] is gebaseert op het [[advocaat|advocatenduo]] [[Wim en Hans Anker]] uit [[Leeuwarden]]. De serie die het vervolg is van Baas Boppe Baas wordt sinds [[2006]] bij Omrop Fryslân uitgezonden. Met [[nederlands]]e [[ondertiteling]] wordt de serie sinds [[2 augustus]] [[2007]] ook op [[Nederland 2]] vertoont. Van de serie is ook een [[DVD]] verschenen met daarop het eerste [[seizoen]].
De [[televisieserie|serie]] is gebaseert op het [[advocaat|advocatenduo]] [[Wim en Hans Anker]] uit [[Leeuwarden]]. De serie die het vervolg is van Baas Boppe Baas wordt sinds [[2006]] bij Omrop Fryslân uitgezonden. Met [[nederlands]]e [[ondertiteling]] wordt de serie sinds [[2 augustus]] [[2007]] ook op [[Nederland 2]] vertoont. Van de serie is ook een [[DVD]] verschenen met daarop het eerste [[seizoen]]. Dankert en Dankert werd oa. vertoont op het [[Noordelijk Film Festival]].


==Verhaal==
==Verhaal==

Versie van 2 aug 2007 19:58

Dankert en Dankert is een Friestalige rechtbanksoap van Omrop Fryslân. De serie is gebaseert op het advocatenduo Wim en Hans Anker uit Leeuwarden. De serie die het vervolg is van Baas Boppe Baas wordt sinds 2006 bij Omrop Fryslân uitgezonden. Met nederlandse ondertiteling wordt de serie sinds 2 augustus 2007 ook op Nederland 2 vertoont. Van de serie is ook een DVD verschenen met daarop het eerste seizoen. Dankert en Dankert werd oa. vertoont op het Noordelijk Film Festival.

Verhaal

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De eeneiige tweeling Pieter en Jelle Dankert (beide gespeeld door Peter Tuinman) zijn twee succesvolle advocaten. Ze behandelen op hun eigen manier allerlei zaken, die losjes gebaseert zijn op die van Anker en Anker. Pieter Dankert, de oudste van de twee, is een gescheiden dertiger die bij zijn vader Hendrik Dankert, een oud-advocaat, op een boerderij met Friese paarden woont. De jongste van de twee is Jelle Dankert. In seizoen 1 nemen ze een zaak aan waarin een verpleegster in een ziekenhuis verdacht wordt van een 18 voudige moord op haar patiënten. Zijzelf denkt dat een jaloerse collega de moorden heeft gepleegt.

Cast en Crew

Crew

Producent  :

Omroep  :

Producer  :

Regie

Opnameleiding

Script & continuïteit

Cast:

Externe links