Scanner (radio): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:


Deze "scannerradio" wordt ook regelmatig politiescanner of zelfs luchtvaartscanner genoemd.
Deze "scannerradio" wordt ook regelmatig politiescanner of zelfs luchtvaartscanner genoemd.
Een van de bekendste merken is uniden bearcat. Er zijn echter nog vele andere merken , voorbeelden daarvan zijn : Realistic pro,commtell,Yupiterru,etc.
Een van de bekendste merken is Uniden Bearcat. Er zijn echter nog vele andere merken, zoals: Realistic, Commtell en Yupiteru.


Voor [[P2000 (netwerk)|P2000]] zijn er ondertussen reeds speciale ontvangers op de markt.
Voor [[P2000 (netwerk)|P2000]] zijn er ondertussen reeds speciale ontvangers op de markt.
Dit zijn tekstuele berichten, een beetje te vergelijken met de [[semafoon|pagers]] van vroeger.
Dit zijn tekstuele berichten, die een beetje te vergelijken zijn met de [[semafoon|pagers]] van vroeger.
Alleen zijn hier meer opties mogelijk zoals het versturen van een bericht naar een bepaald persoon of bepaalde groep , een heleboel hulpdiensten zijn momenteel aangesloten bij P-2000 , enkele voorbeelden daarvan zijn Politie (Nog niet veel ) Ambulance , Brandweer, Traumaheli's , Knrm en de Reddingsbrigades.
Alleen zijn hier meer opties mogelijk, zoals het versturen van een bericht naar een bepaald persoon of bepaalde groep. Een heleboel hulpdiensten maken tegenwoordig gebruik van P2000. Enkele voorbeelden daarvan zijn: De politie (maar daar wordt het nog niet veel gebruikt), de ambulance, de brandweer, de traumahelicopters, de KNRM en de reddingsbrigades.





Versie van 9 sep 2007 18:47

Een scannerradio is een radio waarop je de gesprekken van de politie, brandweer en meer instanties kan beluisteren. Op dit moment kun je de gesprekken van de brandweer, politie en de ambulance niet meer horen op de scanner want die zijn overgegaan naar een ander systeem genaamd C2000. Men kan nog wel naar de andere instanties luisteren. Het is in Nederland legaal om naar de zenders via een scanner (en andere radio-ontvangers) te luisteren. In België is dit tegen de wet, er zijn echter duizenden mensen die in zich België hiermee bezighouden. De Belgische politie, brandweer en ambulance zijn ook stilaan aan het overschakelen naar het Astrid-systeem (alternatief voor C2000).

Deze "scannerradio" wordt ook regelmatig politiescanner of zelfs luchtvaartscanner genoemd. Een van de bekendste merken is Uniden Bearcat. Er zijn echter nog vele andere merken, zoals: Realistic, Commtell en Yupiteru.

Voor P2000 zijn er ondertussen reeds speciale ontvangers op de markt. Dit zijn tekstuele berichten, die een beetje te vergelijken zijn met de pagers van vroeger. Alleen zijn hier meer opties mogelijk, zoals het versturen van een bericht naar een bepaald persoon of bepaalde groep. Een heleboel hulpdiensten maken tegenwoordig gebruik van P2000. Enkele voorbeelden daarvan zijn: De politie (maar daar wordt het nog niet veel gebruikt), de ambulance, de brandweer, de traumahelicopters, de KNRM en de reddingsbrigades.