Transilvanian Hunger: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pagina aangemaakt: "{{Muziekalbumtabel | | titel = Transilvanian Hunger | cover = | soort = Album | artiest = Darkthrone | opname = 1993 | datum = | jaar = 1994 | genre = [[Blac..."
(geen verschil)

Versie van 13 sep 2007 16:54

Sjabloon:Muziekalbumtabel

Transilvanian Hunger is het vierde album van de Noorse black metal band Darkthrone. Het is het eerste album dat niet opgenomen is met gitarist Zephyrous. Vanaf dit moment is Nocturno Culto verantwoordelijk voor de taak als gitarist en basist. Het album werd uitgebracht in 1994. De band claimde dat dit album ietwat ongebruikelijk was voor Darkthrone, het tempo ligt hoger dan voorafgaande albums en zijn de riffs van een meer melodieuse aard.

De titel Transilvanian Hunger is een referentie aan het shirt dat de zanger Dead (Per Yngve Ohlin) van de black metal band Mayhem droeg tijdens zijn zelfmoord. Op dit t-shirt stond namelijk 'I ♥ Transylvania'.

Oorspronkelijk uitgave bevatte de cover van het album de tekst Norsk Arisk Black Metal (Noorse Arische Black Metal), maar vanwege negatieve reacties van vele distributiekantoren over de hele wereld is deze tekst in latere uitgave's verwijdert. Het album was tevens controversiëel vanwege de tekst in het drukwerk, "Wij willen hierbij duidelijk maken dat dit album boven alle kritiek staat. Mocht dit album door iemand bekritiseerd worden, moet deze persoon grondig op zijn vingers worden getikt voor zijn overduidelijk Joodse gedrag."

Het album kreeg gemengde reacties van black metal fans. Transilvanian Hunger was volgens sommige fans vanwege de productie het slechtste album, andere fans daarintegen beschouwen de riffs en zang van Nocturno Culto de beste die de band tot nu toe opnam en hulde de het album voor de groffe productie. Deze fans waren in het bijzonder te spreken over het gedempte geluid van drums, wat zij vonden dat toevoegde aan het hypnotische karakter van het album en zij beschouwen dit als het ultieme Darkthrone album (sommigen gingen zelfs zo ver het album te bestempelen als zijnde het beste black metal album ooit en als ijkpunt voor hoe de oorspronkelijk black metal moet klinken).

Inhoud

  1. "Transilvanian Hunger" – 6:10
  2. "Over fjell og gjennom torner" – 2:29
  3. "Skald av Satans sol" – 4:29
  4. "Slottet i det fjerne" – 4:45
  5. "Graven tåkeheimens saler" – 4:59
  6. "I en hall med flesk og mjød" – 5:13
  7. "As Flittermice as Satans Spys"– 5:56
  8. "En as i dype skogen" – 5:03

Credits

Zie ook