James Erskine: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  13 jaar geleden
linkfix
(begin)
 
(linkfix)
Hij was de oudste zoon van luitenant-generaal Sir [[Henry Erskine, 5e baronet van Alva]] en Janet Wedderburn, de zus van ''Lord Chancellor''<ref>Lord Chancellor is de minister van Justitie en tevens voorzitter van het Hogerhuis.</ref> [[Alexander Wedderburn, 1e graaf van Rosslyn]].<ref>Dit artikel is gebaseerd op H. M.[orse] S.[tephens], &#145;ERSKINE, S<small>IR</small> JAMES ST. CLAIR, second E<small>ARL OF</small> R<small>OSSLYN</small> (1762-1837)&#146;, ''Dictionary of National Biography'', deel 6. London: Smith, Elder, & Co., 1908: p. 832-833.</ref>
 
Erskine studeerde aan de Academie van Edinburgh en begon zijn militaire carrière als [[cornetkornet]] in de 1e ''horse grenadier guards''. Hij onderging al snel een reeks van promoties en werd in 1783 gepromoveerd tot [[majoor]] in de 8e ''light dragoons''. In 1782 werd hij voor de [[Whig Party (Verenigd Koninkrijk)|whig party]] gekozen als lid van het [[House of Commons]] voor Castle Riding, maar ruilde deze in 1784 voor Morpeth.
 
Op 9 juni 1789 voegde hij, als erfgenaam van zijn grootmoeder Catherine St. Clair, haar naam toe aan de zijne. In 1796 werd hij gekozen als parlementslid voor de Kirkcaldy burghs, wat hij bleef tot zijn opname in het [[House of Lords]].
18.167

bewerkingen

Navigatiemenu