Titisee-Neustadt: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k robot Erbij: vo:Titisee-Neustadt
interne links
Regel 23: Regel 23:
}}
}}


'''Titisee-Neustadt''' is een gemeente in de [[Duitsland|Duitse]] [[Deelstaten van Duitsland|deelstaat]] [[Baden-Württemberg]], gelegen in het district [[Breisgau-Hochschwarzwald]]. De gemeente heeft 11.902 inwoners. De gemeente bestaat uit twee hoofdplaatsen: [[Titisee (plaats)]] aan het gelijknamige meer en [[Neustadt an der Weinstraße|Neustadt]], iets verder naar het oosten. Daarnaast zijn er nog de kleinere plaatsen [[Waldau]], [[Langenordnach]], [[Schwärzenbach]] en [[Rudenberg]].
'''Titisee-Neustadt''' is een gemeente in de [[Duitsland|Duitse]] [[Deelstaten van Duitsland|deelstaat]] [[Baden-Württemberg]], gelegen in het district [[Breisgau-Hochschwarzwald]]. De gemeente heeft 11.902 inwoners. De gemeente bestaat uit twee hoofdplaatsen: [[Titisee (plaats)|Titisee]] aan het gelijknamige meer en [[Neustadt (Titisee-Neustadt)|Neustadt]], iets verder naar het oosten. Daarnaast zijn er nog de kleinere plaatsen [[Waldau]], [[Langenordnach]], [[Schwärzenbach]] en [[Rudenberg]].


Bij het [[Wereldkampioenschap voetbal 2006]] in Duitsland verzorgden [[Barend en Van Dorp]] hun uitzendingen vanuit deze gemeente.
Bij het [[Wereldkampioenschap voetbal 2006]] in Duitsland verzorgden [[Barend en Van Dorp]] hun uitzendingen vanuit deze gemeente met het programma [[Villa BvD|Villa BvD am Titisee]].
Ook Edwin Evers was met zijn Radio 538-programma "Evers staat op" een week in Titisee in verband met het WK voetbal 2006.
Ook Edwin Evers was met zijn Radio 538-programma "Evers staat op" een week in Titisee in verband met het WK voetbal 2006.



Versie van 17 okt 2007 08:46

Titisee-Neustadt
Stad in Duitsland Vlag van Duitsland
Wapen van Titisee-Neustadt
Titisee-Neustadt (Baden-Württemberg)
Titisee-Neustadt
Situering
Deelstaat Vlag van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg Baden-Württemberg
Landkreis Breisgau-Hochschwarzwald
Regierungsbezirk Freiburg
Coördinaten 47° 55′ NB, 08° 13′ OL
Algemeen
Oppervlakte 89,64 km²
Inwoners
(31-12-2020[1])
12.216
(136 inw./km²)
Hoogte 849 m
Burgemeester Armin Hinterseh (CDU)
Overig
Postcodes 79811–79822
Netnummer 07651
Kenteken FR
Stad 6 Stadtteile
Gemeentenr. 08 3 15 113
Website www.titisee.de
Locatie van Titisee-Neustadt in Breisgau-Hochschwarzwald
Kaart van Titisee-Neustadt
Portaal  Portaalicoon   Duitsland

Titisee-Neustadt is een gemeente in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, gelegen in het district Breisgau-Hochschwarzwald. De gemeente heeft 11.902 inwoners. De gemeente bestaat uit twee hoofdplaatsen: Titisee aan het gelijknamige meer en Neustadt, iets verder naar het oosten. Daarnaast zijn er nog de kleinere plaatsen Waldau, Langenordnach, Schwärzenbach en Rudenberg.

Bij het Wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland verzorgden Barend en Van Dorp hun uitzendingen vanuit deze gemeente met het programma Villa BvD am Titisee. Ook Edwin Evers was met zijn Radio 538-programma "Evers staat op" een week in Titisee in verband met het WK voetbal 2006.

Geografie

Titisee-Neustadt heeft een oppervlakte van 89,66 km² en ligt in het zuidwesten van Duitsland, in het Zwarte Woud.

Externe link

Centrum

Sjabloon:NavigatieBreisgau-Hochschwarzwald

  1. (de) Statistisches Landesamt Baden-Württemberg – Bevölkerung nach Nationalität und Geschlecht am 31. Dezember 2020 (CSV-bestand)