Overleg gebruiker:Pethan: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
737 bytes toegevoegd ,  16 jaar geleden
APG
(APG)
Ik heb ook een vraagje aan jou: Het lijkt me logisch als mensen op populieren zoeken dat ze dan ook bij populier terecht komen. Is dat mogelijk? groet Populier
:Als je bedoelt dat het meervoud [[populieren]] zou moeten leiden tot het artikel populier, dan kan dat via een redirect (zie voorbeeld [[populus]]). Overigens ben ik wat verbaasd over het aantal geslachten dat je noemt in [[salicaceae]]. Wat is er fout aan de opsomming op [http://www.mobot.org/MOBOT/Research/APweb/genera/salicaceaegen.html]? Als die fout is, dan wordt de bodem weggeslagen onder veel familie-artikelen, vrees ik. Heb je er rekening mee gehouden dat een gedeelte van de Flacourtiaceae onder is gebracht bij de Salicaceae, onder [[APG II]]? Het artikel op [http://www.findarticles.com/p/articles/mi_qa3974/is_200201/ai_n9070194/pg_7] geeft het onderzoek uit 2002 van Chase weer, waaruit naar mijn idee blijkt dat er tgenwoordig 55 geslachten onder de Salicaceae vallen, zoals in het Wikipedia-artikel oorspronkelijk werd vermeld. [[Gebruiker:Pethan|Pethan]] 19 mrt 2005 22:42 (CET)
 
== APG ==
 
Beste Pethan,
 
Je hebt helemaal gelijk. Eigenlijk had ik me nog niet zo met de nieuwe indeling bezig gehouden en ben enigszins onprettig verrast. Temeer omdat ik dacht alle geslachten van de salicaceae (inclusief Chosenia + Toiusu) in huis te hebben. Nu het er 55 zijn kan ik er niet meer aan beginnen. Ook begrijp ik niet hoe er een bessenstruik als idesia in de wilgenfamilie wordt geplaatst. Gelukkig is de nieuwe indeling nog in ontwikkeling, het kan dus nog alle kanten op. Overigens hoorde ik van iemand dat de ontwikkelingen niet allemaal gelijkluidend zijn. Zo zou Chace een andere idee hebben over Betulaceae en Nothofagaceae dan APweb.
Ik zal de fout herstellen, laat me weten wat je er van vind. Groeten Populier
26

bewerkingen

Navigatiemenu