MultiPlan: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k robot Anders: en:Multiplan
Multplan -> Multiplan
Regel 1: Regel 1:
'''Multiplan''' was een vroeg [[spreadsheet]] programma, ontwikkeld door [[Microsoft]]. Het programma werd geïntroduceerd in 1982, oorspronkelijk voor computers die [[CP/M]] draaiden. Later werd het geporteerd naar verschillende andere besturingssystemen, zoals [[MS-DOS]] en [[Xenix]]. Er waren ook versies beschikbaar voor de [[Commodore 64]] en de [[Texas Instruments TI-99/4A]]. Multplan voor de Apple [[Macintosh]] was Microsofts eerste [[GUI]] spreadsheet - de andere waren tekst-gebaseerd.
'''Multiplan''' was een vroeg [[spreadsheet]] programma, ontwikkeld door [[Microsoft]]. Het programma werd geïntroduceerd in 1982, oorspronkelijk voor computers die [[CP/M]] draaiden. Later werd het geporteerd naar verschillende andere besturingssystemen, zoals [[MS-DOS]] en [[Xenix]]. Er waren ook versies beschikbaar voor de [[Commodore 64]] en de [[Texas Instruments TI-99/4A]]. Multiplan voor de Apple [[Macintosh]] was Microsofts eerste [[GUI]] spreadsheet - de andere waren tekst-gebaseerd.


Multiplan werd vele jaren in verkoop overtroffen door [[Lotus 1-2-3]], maar was wel de basis voor [[Microsoft Excel]] dat enkele jaren later volgde, zowel voor de [[Macintosh]] (1985) als voor [[Microsoft Windows]] (1987).
Multiplan werd vele jaren in verkoop overtroffen door [[Lotus 1-2-3]], maar was wel de basis voor [[Microsoft Excel]] dat enkele jaren later volgde, zowel voor de [[Macintosh]] (1985) als voor [[Microsoft Windows]] (1987).

Versie van 22 okt 2007 15:46

Multiplan was een vroeg spreadsheet programma, ontwikkeld door Microsoft. Het programma werd geïntroduceerd in 1982, oorspronkelijk voor computers die CP/M draaiden. Later werd het geporteerd naar verschillende andere besturingssystemen, zoals MS-DOS en Xenix. Er waren ook versies beschikbaar voor de Commodore 64 en de Texas Instruments TI-99/4A. Multiplan voor de Apple Macintosh was Microsofts eerste GUI spreadsheet - de andere waren tekst-gebaseerd.

Multiplan werd vele jaren in verkoop overtroffen door Lotus 1-2-3, maar was wel de basis voor Microsoft Excel dat enkele jaren later volgde, zowel voor de Macintosh (1985) als voor Microsoft Windows (1987).