Dailymotion

Beluister (info)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door JeffreyvdK (overleg | bijdragen) op 13 apr 2008 om 23:23.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.


Dailymotion
Logo
Type Video-uploadwebsite
Taal Allerlei talen
Opgericht 15 maart 2005
Status Actief
Link www.dailymotion.com
Portaal  Portaalicoon   Media

Dailymotion is een website waarop kosteloos video's geplaatst en bekeken kunnen worden. Het motto van de website is Share Your Videos. De website is opgericht op 15 maart 2005 door Benjamin Bejbaum en Olivier Poitrey. De website wordt beheerd in Parijs, Frankrijk. De website is te bekijken in allerlei talen.

De domeinnaam van Dailymotion werd een maand na YouTube geregistreerd (bij het Franse Gandi SAS) maar deze website opende wel eerder.

De website staat bekend om betere videokwaliteit in vergelijking met andere Flash-gebaseerde websites waar ook video's geupload kunnen worden[bron?] . De maximale grootte van video's op Dailymotion is 150 MB (in vergelijking met 100 MB bij YouTube) en de duur van video's is gelimiteerd tot 20 minuten (in vergelijking met 10 minuten bij YouTube). Geüploade video's worden geconverteerd naar de VP6 codec met een resolutie van 320 bij 240. Gebruikers van MotionMaker kunnen uploaden met een resolutie van 640 bij 480 of 1280 bij 720.

YouTube maakt gebruik van de oudere Sorenson Spark H.263 codec met een resolutie van 320 bij 240. Geluid in de video's op Dailymotion is geëncodeerd als MP3 met 96 kbit/s in stereo (in vergelijking met de 64 kbit/s mono voor video's op YouTube).

Externe links