Altforst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Jcb (overleg | bijdragen) op 1 jul 2010 om 00:30. (→‎Zie ook)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Altforst
Plaats in Nederland Vlag van Nederland
Situering
Provincie Vlag Gelderland Gelderland
Gemeente Vlag West Maas en Waal West Maas en Waal
Coördinaten 51°51'0"NB, 5°33'54"OL
Algemeen
Inwoners
(31 december 2008)
566
Overig
Postcode 6628
Portaal  Portaalicoon   Nederland

Altforst is een dorp in de gemeente West Maas en Waal, in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente West Maas en Waal is ontstaan in 1984 na de herindeling van de gemeenten Appeltern, Dreumel en Wamel. Voor 1984 was Altforst onderdeel van de gemeente Appeltern.

Op 31 december 2008 telt Altforst 566 inwoners.

In Altforst staan twee kerken, een katholieke en een protestantse. De protestantse kerk is echter niet meer in gebruik als kerk en wordt nu gebruikt als museum voor moderne kunst.

Altforst heeft 1 crèche en 1 basisschool. Er zijn geen winkels voor de eerste levensbehoeften zoals een supermarkt, bakker, slager en dergelijke. Hiervoor zijn de inwoners afhankelijk van de omliggende dorpen zoals Beneden Leeuwen en Druten.

Midden in Altforst stond discotheek 'De Kikvorsch', een van de weinige uitgaansmogelijkheden in het Land van Maas en Waal. De discotheek is nu gesloten en de huidige eigenaar wil hier graag een 'parenclub' vestigen. Het Dorpscomité Altforst maakt namens de bewoners bezwaar tegen dit plan. Dit betekent dat de vergunning voorlopig niet verleend wordt.

Altforst is het startpunt van de Dijkenloop, een jaarlijks terugkerende marathon over de dijken van West Maas en Waal, die deelnemers trekt vanuit heel Nederland.

Ook herbergt Altforst een diversiteit aan verenigingen zoals voetbalvereniging AAC, Jeugdvereniging Jeugd Van Altforst en Carnavalsvereniging De Kikvorsche.

Sinds 1979 wordt op 1e Pinksterdag een Pinkstermarkt gehouden.

Zie ook