Joep van Deudekom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Neel Ram (overleg | bijdragen) op 21 jun 2011 om 16:42. (→‎Carrière)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Joep A. van Deudekom (Amsterdam, 28 maart 1960) is een Nederlands cabaretier.

Carrière

Na het vwo ging hij naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, waar hij Peter Heerschop leerde kennen. Peter en hij raakten goed bevriend. Hoewel Van Deudekom eerst nog koos voor een baan als gymnastiekleraar, vervolgens Nederlands recht ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam en docent privaatrecht aan de Hogeschool Alkmaar werd, begon hij aan het einde van de jaren tachtig met Peter Heerschop en Viggo Waas cabaretgroep NUHR. In het begin combineerde hij dit nog met lesgeven.

Met zijn collega's van NUHR deed hij jarenlang de radiosketches bij Spijkers met Koppen. In 1994 kwam zijn televisiedoorbraak, toen hij voor de VARA een 13-delige kinderserie met NUHR maakte getiteld Het leven is...; daarna verzorgde hij wekelijks een sketch in het programma Plein 1 en later Bij ons Thuis. Ook was hij als tekstschrijver verbonden aan Ook dat nog!. Andere televisiebijdragen waren voor het kinderprogramma Familie van der Ploeg, NUHR-tv, Mannen voor vrouwen en Kopspijkers. Hij componeerde behalve de muziek voor NUHR onder andere de soundtrack voor Lef en de Familie van der Ploeg. Met NUHR maakte hij een viertal cd's: NUHR zingen, NUHR luisteren, Alle 13 NUHR en Langzaam Genieten. In 2004 werkte hij tijdelijk voor het AVRO-programma Koefnoen. Naast zijn werkzaamheden bij NUHR en de Familie Van de Ploeg heeft hij elke dinsdag een radiocolumn (de Joep van Deudecolumn) bij Giel Beelen op 3FM en schrijft hij wekelijks een column voor de Televizier. Regelmatig was hij kinderinfluisteraar bij Praatjesmakers van Jochem van Gelder.

Ook verrichtte hij werk als presentator voor het VARA-programma Onder de tram. Dit programma, dat van Deudekom samen met Rob Urgert presenteert is vanaf het seizoen 2007 te zien bij Net5, onder de titel "Tussen de oren".

In 2006 kwam het eerste boek van Van Deudekom uit. In Het perfecte cadeau zijn de beste radiocolumns van Van Deudekom gebundeld. Het voorwoord is geschreven door Giel Beelen. Inmiddels zijn ook de boeken "Het Perfecte Reisverhaal" en Echt Een Aanrader van hem verschenen.

Privéleven

Van Deudekom is getrouwd en heeft twee kinderen.

Televisie

  • 2002 - Familie van der Ploeg - Buck
  • 2006-2007 - Presentator Onder de Tram.
  • 2007-2009 - Presentator Tussen de Oren.

Boeken

  • 2006 - Het Perfecte cadeau - Een verzameling columns
  • 2007 - Het Perfecte Reisverhaal - Persoonlijke reisverhalen
  • 2008 - Echt Een Aanrader - Een verzameling columns