Splinter (2008)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Splinter
Tagline It will get under your skin
Regie Toby Wilkins
Producent Kai Barry & Ted Kroeber
Scenario Ian Shorr & Kai Barry
Muziek Elia Cmiral
Montage David Michael & David Michael Maurer
Cinematografie Nelson Cragg
Distributie Magnolia Magnet
Première 2008
Genre Horror
Speelduur 82 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen 7
Overige nominaties 1
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Splinter is een Amerikaanse horrorfilm uit 2008 onder regie van Toby Wilkins. De productie won prijzen voor beste film, beste regie, beste montage, beste grime, beste score en beste special effects op het horrorfilmfestival Screamfest 2008 en werd genomineerd voor een Saturn Award voor beste horrorfilm.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Een klein, schijnbaar vol splinters zittend diertje valt de pompbediende van een tankstation aan. Hij valt en zijn lichaam begint te schokken.

Seth Belzer en Polly Watt willen samen gaan kamperen in de bossen, maar worden slachtoffer van een carjacking door Dennis Farell en Lacey Belisle. Die nemen het stel in gijzeling en dwingen hen om ze te vervoeren. De auto krijgt alleen een lekke band. De vier gaan daarom lopend op pad naar het dichtstbijzijnde tankstation. Onderweg blijken allerlei afwijkend ogende, met splinters bezaaide beestjes het op ze voorzien te hebben. De vier kunnen maar net de deuren van het tankstation achter zich dichtdoen voor er iemand gewond raakt. Daarmee zijn ze opgesloten in een broodnodige schuilplaats tegen met een parasiet geïnfecteerde aanvallers, die steeds groter en talrijker worden.

Binnen treft Lacey het lichaam van de inmiddels volledig geïnfecteerde pompbediende. Nadat hij haar vermoordt, verandert ook zij in eenzelfde mengeling van parasiet en menselijk omhulsel die de schuilende groep aanvallen. Bovendien blijkt elk deel van de geïnfecteerde mensen en dieren ook zelfstandig te kunnen aanvallen nadat Seth, Polly en Dennis het van het oorspronkelijke lichaam scheiden.

Rolverdeling[bewerken]