Spock's Beard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Spock's Beard is een Amerikaanse band die progressieve rock maakt, opgericht in 1992.

De naam is afgeleid van het Star Trekpersonage Mr. Spock.

Spock's Beard 2007

Geschiedenis[bewerken]

Spock's Beard is opgericht door de uit Los Angeles afkomstige broers Neal Morse en Alan Morse. Neal speelt toetsen, akoestische gitaar en is zanger, Alan speelt elektrische gitaar. Voor zijn succes in de progressieve rock was Neal een muzikant die veel speelde in pubs en cafés. Hij hoopte op een solocarrière in de popmuziek, maar eigenlijk was dat niet de muziek waar hij echt van hield. Op een gegeven moment hakte hij de knoop door en besloot om progressieve rock te gaan maken samen met zijn broer.

Neal en Alan kwamen bij toeval in aanraking met drummer Nick D'Virgilio. Tijdens een uitje van de broers in een jamcafé waar de muzikanten willekeurig opgeroepen worden om samen te spelen. Nick was die avond ook aanwezig en hij werd samen met Neal en Alan opgeroepen om te jammen.

Spock's Beard leverde in 1995 hun eerste album af. Samen met drummer Nick D'Virgilio en bassist Dave Meros zag het album The Light het licht.

Bij het volgende album Beware of Darkness was toetsenist Ryo Okumoto aan het kwartet toegevoegd. In deze bezetting zullen ze nog vier studioalbums uitbrengen. Tijdens de Day for Night-tour is in 013, Tilburg de dvd Don't Try This At Home - Live in Holland opgenomen.

Na de opnamen van het album Snow besloot Neal Morse de band te verlaten. Reden voor deze keuze was zijn bekering tot het Christendom. Met drummer Nick D'Virgilio als nieuwe leadzanger leverde Spock's Beard vier studioalbums af. In 2011 verliet D'Virgilio de groep en traden drummer Jimmy Keegan en zanger Ted Leonard toe.

Groepsleden[bewerken]

Discografie[bewerken]

Studioalbums[bewerken]

Live albums[bewerken]

Compilaties[bewerken]

Solo-albums[bewerken]

Zie Neal Morse#Discografie voor de discografie van Neal Morse.

Dvd's[bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in de Nederlandse Music Top 30 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Snow - live 2017 18-11-2017 12 3

Videografie[bewerken]

Externe links[bewerken]