Spooraansluiting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen van Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de tekst van Spoorwegaansluiting in dit artikel ingevoegd zou moeten worden, of dat er een duidelijkere afbakening tussen deze artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dat artikel een redirect te worden (hier melden).
Een niet meer gebruikte spooraansluiting in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

Een spooraansluiting is een stuk spoor waarmee een bedrijfsspoorweg gekoppeld is aan het openbare spoorwegnet. De zijde van het bedrijfsspoor verdwijnt in de meeste gevallen achter het afscheidingshek naar het terrein van het betreffende bedrijf. Het deel van het openbare spoorwegnet waar de bedrijfssporen door middel van spooraansluitingen aan zijn gekoppeld, wordt een stamlijn genoemd (hoewel het ook voorkomt dat bedrijfsspoorwegen direct op de hoofdspoorweg zijn aangesloten).

Spooraansluitingen in Nederland zijn in de meeste gevallen eigendom van NS Spooraansluitingen, die ongeveer 300 km spoor en 1200 wissels aan bedrijven verhuurt.

Op 3 juli 2015 heeft Strukton Rail NS Spooraansluitingen van NS overgenomen onder de nieuwe naam Strukton Rail Short Line. Dit bedrijf beheert en onderhoudt ruim 130 kilometer spoor en 391 wissels bij ongeveer 100 bedrijven in Nederland.

Men spreekt van een aansluiting als twee spoorlijnen op elkaar aansluiten.