Spy Kids 4: All the Time in the World

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Spy Kids 4: All the Time in the World
Regie Robert Rodriguez
Producent Robert Rodriguez
Elizabeth Avellan
Scenario Robert Rodriguez
Hoofdrollen Jessica Alba
Joel McHale
Alexa Vega
Daryl Sabara
Rowan Blanchard
Mason Cook
Ricky Gervais
Jeremy Piven
Muziek Robert Rodriguez
Carl Thiel
Montage Dan Zimmerman
Camerawerk Robert Rodriguez
Jimmy Lindsey
Distributie Buena Vista Pictures
Première 19 augustus 2011
Genre jeugd
avontuur
Speelduur 88 minuten
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $27 miljoen
Voorloper Spy Kids 3-D: Game Over
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Spy Kids 4: All the Time in the World is een Amerikaanse jeugdfilm uit 2011, geregisseerd, geproduceerd, geschreven en door Robert Rodriguez. De hoofdrollen worden vertolkt door Jessica Alba, Alexa Vega, Daryl Sabara, Rowan Blanchard, Mason Cook en Jeremy Piven. De film is het vervolg op Spy Kids 3-D: Game Over, Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams en Spy Kids.

Het Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Marissa Wilson (Jessica Alba) is zwanger en klaar om met pensioen te gaan. Een jaar na haar pensioen komt Tick Tock (Jeremy Piven) op vrije voeten en deze krijgt het voor elkaar de tijd in de wereld sneller te laten lopen. De OSS doet een oproep aan Marissa Wilson om terug te keren als spion. Ondertussen wordt het huis van de familie Wilson aangevallen door de handlangers van Tick Tock. Marissa Wilson heeft in het huis een systeem aangebracht dat haar stiefkinderen Rebecca Wilson (Rowan Blachard) en Cecil Wilson (Mason Cook) in veiligheid zal brengen. Rebecca en Wilson worden door dit systeem naar het hoofdkwartier van de OSS gebracht. Hier komen zij erachter dat hun stiefmoeder en hun hond spionnen van de OSS zijn. Rebecca en Cecil wordt bij het OSS-hoofdkwartier opgevangen door oud-Spy Kid Carmen Cortez (Alexa Vega), Carmen laat aan de kinderen zien hoe zij ooit als Spy Kid is begonnen bij de OSS, maar dat het Spy Kids project wegens bezuinigingen is stopgezet. Rebecca en Cecil gaan zelf op onderzoek uit en komen erachter dat de directeur van de OSS Danger D'Amo (eveneens Jeremy Piven) de Time Keeper is. Cecil is een slimme jongen en ontdekt de geheime schuilplaats van de Time Keeper. Hier volgt een strijd tussen Rebecca en Cecil tegen de Time Keeper, Tick Tock en hun handlangers. Rebecca en Cecil worden bijgestaan door Marissa en Carmen. Dit alles wordt vastgelegd op beeld door Spy hunter Wilbur Wilson (Joel McHale), de man van Marissa (hij wist niet dat zij een spion was). Als hij de beelden terugziet en erachter komt dat zijn vrouw een spion is, gooit hij koffie over de laptop en vernietigt hij de originele band, hierna wordt hij ontslagen. Wilbur besluit om zijn familie te helpen nadat Argonaut (de hond van de familie en spion van de OSS) hem vertelt dat zijn kinderen in gevaar zijn. Tijdens de film draait het maar om één voorwerp: de Chronos Saffier, een ketting met een steen erin. Deze ketting is het enige hulpmiddel om de wereld te redden. Aan het einde wordt duidelijk dat Danger D'Amo dit allemaal doet omdat hij ooit jaren in de tijd heeft stilgestaan en daardoor geen tijd heeft kunnen doorbrengen met zijn vader. Cecil vertelt hem dat wat hij probeert onmogelijk is, maar desondanks stapt Danger toch in de tijdmachine en keert terug naar het verleden. Zodra Danger terugkeert uit het verleden is hij zwaar verouderd en zegt hij dat Cecil gelijk had en legt vervolgens de ketting op het Armageddon-apparaat en redt hiermee de wereld. Tick Tock (de slechte versie van Danger) pakt de ketting weer terug, maar wordt uitgeschakeld door Wilbur en gearresteerd door agenten van de OSS. Carmen en Juni zeggen tegen Rebecca en Cecil dat zij project Spy Kids weer willen opzetten en gaan leiden. De film eindigt met Rebecca en Cecil die te zien zijn als Spy Kids en kinderen over de hele wereld rekruteren.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Alba, Jessica Jessica Alba Marissa Wilson
McHale, Joel Joel McHale Wilbur Wilson
Blanchard, Rowan Rowan Blanchard Rebecca Wilson
Cook, Mason Mason Cook Cecil Wilson
Piven, Jeremy Jeremy Piven Danger D'Amo/Tick Tock/Time Keeper/Vader van Danger
Vega, Alexa Alexa Vega Carmen Cortez
Sabara, Daryl Daryl Sabara Juni Cortez
Trejo, Danny Danny Trejo Uncle Machete Cortez
Solorzano, Belle Belle Solorzano/Genny Solorzano Spy Baby
Gervais, Ricky Ricky Gervais (stem)/Elmo (hond) Argonaut
Good, Jett Jett Good Jonge Danger D'Amo
Cureau, Chuck Chuck Cureau Nieuwslezer
Im, Albert Albert Im Hoofd Wetenschapper
Crawford, Wray Wray Crawford Cameraman van Wilbur
Breck, Jonathan Jonathan Breck Baas van Wilbur
Dias, Al Al Dias OSS Agent #1
Edwards, Roger Roger Edwards OSS Agent #2
Lanza, Angela Angela Lanza Vrouwelijke OSS Agent
Guerrero, Chad Chad Guerrero Handlanger in busje
Madison, Marci Marci Madison OSS Agent Fine

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Danger D'Amo is een anagram voor Armageddon, Het apparaat waar de tijd met kan worden stilgezet en sneller laten lopen.
  • OSS staat voor Organization of Super Spies (Organisatie van Super Spionnen)